Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Fotoreportāža: Priecē Grundzāles amatierteātris “Cik jaudas”

Santa Sinka

2008. gada 6. maijs 13:50

2806
Fotoreportāža: Priecē Grundzāles amatierteātris “Cik jaudas”

Mazi bērni, pusaudži un jaunieši, vidējās paaudzes un vecāka gada gājuma cilvēki no Grundzāles, tuvākām un tālākām vietām sestdien pulcējās vienkopus uz lugas "Ziņģu Ješkas uzvara" pirmizrādi pagasta amatierteātra "Cik jaudas" iestudējumā.

 

"Sen neesmu bijusi Grundzālē, tāpēc nolēmu atbraukt uz teātra izrādi. Domāju, ka priekš lauku teātra bija gana labi," pēc pirmizrādes saka pagasta viešņa Emma Upeniece no Vidagas.

 

Aptaujātie grundzālieši un pagasta viesi ar redzēto ir apmierināti, jo par komēdiju varēja pasmieties un amatierteātra aktieri bijuši savu uzdevumu augstumos.

 

 

Amatierteātra "Cik jaudas" režisore Monika Upeniece atklāj, ka pirmizrādes tapšanas procesā gājis visādi. "Paiet zināms laiks, kamēr iepazīti cilvēki un apjaustas aktieru stiprās un vājās puses," saka amatierteātra jaunā režisore.

 

M. Upeniece stāsta, ka šajā Andreja Upīša darbā ir skartas daudzas smagas problēmas, tāpēc izvēlējušies skatītājiem parādīt izklaidējošo daļu.

 

Kaut arī šī ir 30. gadu luga, daudzas tā laika problēmas sasaucās ar mūsdienām. "Lugā mēs atstājām to, kas ir mūžīgs - cilvēka muļķība, naivums, mantkārība," paskaidro režisore.Uguntiņas jeb "Mis Pidriķi" lomas atveidotāja Gunita Ķikase pēc pirmizrādes ir pārliecināta, ka skatītājiem patika, jo zālē valdīja emocijas un aplausi nerimās.Arī ar lomu G. Ķikase ir apmierināta, tāpēc iecerētais izdevies.

 

Pēc mammas ieteikuma, pirmizrādi apmeklēja arī 13 gadus vecais grundzālietis Dāvis Ozoliņš. "Vakarā nebija ko īsti iesākt, tāpēc atnācu. Nenožēloju, jo man patika izrāde un aktieri," par jauko vakaru priecājas Dāvis.

 

Dāvja draugs Niks Ramanis piebilst, ka šī nav vienīgā izrāde, ko zēni redzējuši.Savukārt smiltenietim Arvīdam un viņa meitai Astrai aizvadītā nedēļa bijusi piesātināta ar teātra izrādēm, jo paspējuši noskatīties arī izrādi Smiltenē.

 

"Labi aktieri. Citus gadus arī esmu bijis uz viņu teātra izrādēm," saka Arvīds.Arvīda meitai vislabāk patīkot komēdijas, tāpēc par vakaru Grundzālē ir priecīga, jo pasmieties sanācis.

 

A. Upīša luga "Ziņģu Ješkas uzvara" tuvākajā laikā būs redzama arī Palsmanē un Gaujienā. Par izrāžu datumiem varēsiet lasīt kādā no nākamajiem "Ziemeļlatvijas" numuriem.