Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valsts apbalvojums – Vidzemes slimnīcas ārstei

Aldis Dubļāns

2008. gada 5. maijs 13:59

1467
Valsts apbalvojums – Vidzemes slimnīcas ārstei

Par nopelniem Latvijas valsts labā vienu no augstākajiem valsts apbalvojumiem - Atzinības krustu Ordeņu kapituls piešķīris Vidzemes slimnīcas ārstei anestezioloģei reanimatoloģei Ilgai Astrīdai Mežalei.

 

Ārste I. A. Mežale savas darba biogrāfijas dēļ ir īpašs cilvēks, kādu Latvijas medicīnas sabiedrībā nav daudz. Jau četrdesmit divus gadus viņa strādā Vidzemes slimnīcā, ar kuru saistīta dakteres profesionālā un vadītājas izaugsme. Trīsdesmit piekto gadu viņa vada Vidzemes slimnīcas anestezioloģijas un reanimatoloģijas nodaļu.

 

 

"Viņa ir palīdzējusi arī ļoti daudziem Valkas rajona pacientiem. Laikā, kad Vidzemes slimnīca nostiprinās kā stratēģiski svarīga reģionāla ārstniecības iestāde, lieti noder dakteres Mežales prasme vadīt reanimācijas un anestezioloģijas dienestu kā saliedētu komandu - tādu, kas spēj risināt pašus sarežģītākos gadījumus, glābjot cilvēku dzīvības," uzskata Vidzemes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila. Ārste I.

 

 

A. Mežale ir Latvijas anesteziologu un reanimatologu asociācijas Goda biedre, organizējusi asociācijas izbraukuma sēdes Vidzemes slimnīcā un iesaistījusies dažādās sabiedriskās aktivitātēs.

 

Visu profesionālo mūžu ārste ir mācījusies pati un citus skolojusi. Būdama apmācīttiesīga anestezioloģe reanimatoloģe un apveltīta ar pedagoģes talantu, daktere ir ilggadēja medicīnas skolu audzēkņu un Rīgas Medicīnas institūta studentu prakses vadītāja Vidzemes slimnīcā.

 

Valsts apbalvojumu svinīgā pasniegšanas ceremonija notiks 10. maijā Prezidenta pilī Rīgā.