Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Variņos – koncerts. Tautas nama zāle pārpildīta

Sarmīte Ozola

2008. gada 5. maijs 08:25

778
Variņos – koncerts. Tautas nama zāle pārpildīta

Kamēr Smiltenes novada juridiskās aprises vēl tikai top, Variņos "Dziesma manai paaudzei" pasākums jau apliecina tā priekšrocības. Kultūras jomā novada ļaudis būs tikai ieguvēji.

Gana interesanti ir pašmāju tautas nama pašdarbības kolektīvu priekšnesumi, bet skatītāji labprāt vēlas redzēt arī to, kas top kaimiņos. Koncerts "Dziesma manai paaudzei" ir lielisks piemērs.

 

Variņu tautas nama vadītāja Lolita Balode uzsver, ka viņas misija ir atbalstīt katru radošo iniciatīvu. Tas, vai talanta dzirkstelīte turpinās attīstīties, jau ir katra paša rokās. Šā iemesla dēļ varinieši tradicionālajam sava pagasta pasākumam bija izvēlējušies moto "Celsim savus talantus

 

Atsaucība bija cerētā, un Variņu tautas namā ceturtdienas vakarā netrūka ne dziedātāju, ne klausītāju. Dziesmas skanēja gandrīz trīs stundu garumā, un skatītāji varēja sekot līdzi 30 dažādu stilu un radošo grupu priekšnesumiem. Lai pasākums pārāk neieilgtu, vairākiem potenciālajiem dalībniekiem pat nācās atteikt.

 

Pasākuma organizatore uzsver, ka vislielākais paldies pienākas Variņu pašdarbniekiem, bez kuru atbalsta koncerts nebūtu tik atraktīvs. Tā arī šoreiz kolorītu priekšnesumu bija sagatavojušas "Lailas ritmu deju grupas" dalībnieces, kurām piedziedāja bijušais smiltenietis, bet šobrīd rīdzinieks Māris Aizpurietis.

 

 

Vidējās paaudzes deju grupa "Varis" klātesošajiem lika ieklausīties sirdsapziņas balsī, dziedot Raimonda Paula dziesmas no Edgara Liepiņa repertuāra, bet bērnudārza kolektīvs rosināja mazuļiem mācīt dziesmiņas, jo tikai tā izaug lielie talanti.

 

Līdz ar vietējiem uz tautas nama skatuves kāpa smiltenieši, blomēnieši, palsmanieši un bilskēnieši, kā arī ciemiņi no Rīgas un Valmieras rajona.

 

Ja citviet "Dziesma manai paaudzei" ierasti ir arī konkurss, tad Variņos no tā ir atteikušies. Tas tādēļ, ka ļoti grūti ir saglabāt objektivitāti, kā arī nav korekti vērtēt un salīdzināt priekšnesumus, kuros uzstājas gan amatieri, gan mūzikas skolu audzēkņi vai absolventi.