Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valkā aug jaunā pašdarbnieku paaudze

Inga Karpova

2008. gada 29. aprīlis 09:56

1558
Valkā aug jaunā pašdarbnieku paaudze

Lai arī sestdien saulīte ripoja pa zemes virsu, Valkas kultūras nama skatītāju zāle bija pārpildīta, jo notika tradicionālais pavasara koncerts.

 

Kā allaž pasākuma scenārijs bija gana interesants ne vien bērniem, bet arī pieaugušajiem. Koncertu vadīja prātīgais un mierīgais Kurmis (Līga Pandalone) un draiskulīgais Kazlēns (Mārīte Meļķe).

 

Programmu sāka paši jaunākie Valkas kultūras nama pašdarbnieki - pirmsskolas vecuma bērnu deju pulciņš "Saulstariņi" (vadītājas Skaidra Smeltere un Tija Bērtiņa), mazo vokālistu konkursa "Cālis 2008" 3. vietas ieguvēja Mērija Keita Vīlistere, pirmsskolas vecuma bērnu popgrupa "Mazie cīrulēni" un "Mazie zaķēni", pirmsskolas un skolas vecuma bērnu popgrupa "Cīrulēni"" (vadītāja Mārīte Meļķe). Ovācijas izpelnījās arī cirka studijas "Smaids" dalībnieki - vingrotājas ar apļiem un mazie žonglieri.

 

 

Skatītāju čalas pierima brīdī, kad uz skatuves etīdi izpildīja cirka studijas "Smaids" (vadītāja Ludmila Ņevetšerja) audzēkne Ieva Kreicberga.

 

"Tas, ko daru studijā, manai sirsniņai ir vistuvākais, tāpēc nodarbības apmeklēju ar prieku. Lieliski pavadu brīvo laiku, treniņi dod labu stāju, rada iespēju festivālos iepazīties ar līdzīgi domājošiem," atklāj mazā cirka māksliniece. Ieva atzīst, ka viņai pašai vislabāk paticis Valkas ģimnāzijas deju kolektīva "Vendīgs" sniegums, kaut to skatījusies aiz skatuves aizkariem.

 

Valkas ģimnāzijas deju kolektīvs "Vendīgs" (vadītāja Aija Sallu) skatītājos uzjundīja vēlmi pašiem lekt līdzi spriganajiem un smaidošajiem jauniešiem. Kolektīva jaunais sastāvs darbojas tikai kopš septembra, bet jaunieši jau paguvuši iemantot savu fanu pulku. Ģimnāzisti nodejoja tik pārliecinoši, ka daudzi pat nepamanīja mūzikas ieraksta niķošanos.

 

Tikpat lielu pārsteiguma momentu sagādāja jaunās solistes Anete Selga un māsas Laura un Līga Pulkas. Meiteņu profesionālā izaugsme ir acīm redzama, jo jaunās solistes pārliecinoši izpildīja tik sarežģītas kompozīcijas kā "Rozā lietus" (no grupas "Opus Pro" repertuāra), "Kliedz" un "Stunda, kad tevis nav".