Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Pasts abonentus atkal atstāj ar garu degunu

Inga Karpova

2008. gada 21. aprīlis 16:45

1620
Pasts abonentus atkal atstāj ar garu degunu

Šis rīts "Ziemeļlatvijas" redakcijā sākās ar nepatīkamu vēsti - sestdien neviens Valkas rajona abonents savā pastkastē neieraudzīja "Ziemeļlatviju". Šogad tā jau ir otrā reize, kad pasts pieviļ ne vien lasītājus, bet arī avīzes veidotājus.

Vēl šodien pusdienlaikā "Latvijas Pasts"

 nevarēja atrast pazudušās avīzes.

 

Šodien redakcijā visu dienu zvana neapmierinātie abonenti. Jautājums ir viens - kāpēc viņi nav saņēmuši "Ziemeļlatviju". Diemžēl niknumā cilvēki neizprot, ka redakcija ražo avīzi, nevis to piegādā. Piegādi nodrošina "Latvijas Pasts".

 

Par laimi, nedēļas nogalē "Ziemeļlatvija" bija nopērkama mazumtirdzniecībā, savukārt abonenti atkal palika ar garu degunu. Šodien neviena "Latvijas Pasta" amatpersona nevarēja atbildēt uz jautājumu, kur palikuši abonentiem nepiegādātie laikraksti.

 

"Mūkusalas tipogrāfija sestdien ap vieniem naktī iespiesto "Ziemeļlatviju" nodeva šķirotavai, kur tā savukārt nodota pasta mašīnas šoferim, kas laikrakstu nogādā Valmieras pasta apmaiņas iecirknī," informē SIA "Reģionālā prese Diena" preses pārdošanas nodaļas vadītāja Daina Gulbiņa.

 

 

Viņa pieļauj, ka šoferis "Ziemeļlatviju" nogādājis citā rajonā, bet vēl līdz šodienai neviena pasta nodaļa nebija informējusi par svešajiem laikrakstiem. D. Gulbiņa pamatoti uztraucas, ja gadījumā neatradīsies abonentiem domātās avīzes, tad kā pasts varēs atrisināt šo problēmu, jo abonenti pastam ir samaksājuši par piegādi.

 

Tā kā līdz šodienas pēcpusdienai avīzes neatradās, Mūkusalas tipogrāfijā atkārtoti iespieda sestdienas "Ziemeļlatvijas" numuru, kurš abonentu pastkastītēs nonāks kopā ar rītdienas laikraksta numuru. Par papildu izdevumiem SIA "Reģionālā prese Diena" piestādīs rēķinu "Latvijas Pastam".

 

Sazinoties ar Valmieras pasta apmaiņas iecirkņa sadales centra priekšnieci Jeļenu Tauriņu, "Ziemeļlatvija" uzzināja, ka amatpersona neko nav darījusi, lai jau sestdien celtu trauksmi par nepiegādāto "Ziemeļlatviju".

 

 

Vienīgais viņas arguments, kāpēc par šo neizdarību nav informēta augstākstāvoša priekšniecība, ka sestdien nestrādājot Preses serviss, kur parasti pasūta iztrūkstošos laikrakstus. Uz žurnālistes jautājumu, kāpēc šādā ekstremālā gadījumā, kad pazudušas viena rajona abonentu avīzes, nejautāja savai priekšniecībai, ko darīt šādā situācijā, J. Tauriņa atbildēja, ka viņai tad jāmeklējot rīkojums, kurā tas bijis rakstīts.

 

 

Diemžēl amatpersona nebija papūlējusies noskaidrot pat šofera personību, kurš varēja savā darbā pieļaut milzīgo kļūdu. Vēlāk noskaidrojās, ka bez vēsts pazuduši 13 standartsaiņi ar sestdienas laikrakstiem.

 

 

Vairākas reizes zvanot uz "Latvijas Pasta" norādīto tālruni 67018801, kur klienti var izvirzīt iebildumus par nesaņemto abonēto presi, "Ziemeļlatvija" vien uzzināja, ka informācija ir nodota kvalitātes daļai.

 

 

Tā informējusi, ka sestdien no Valmieras nav nevienas ziņas par to, ka nav saņemti vairāki tūkstoši abonentiem domātās "Ziemeļlatvijas". Uz jautājumu, vai abonenti par nepiegādāto laikrakstu saņems materiālu kompensāciju, laipna balss telefona klausulē atbildēja, ka līdz šim pasts šādu kompensāciju nav izsniedzis. Abonenti vienīgi var saņemt pasta atvainošanos.

 

"Ziemeļlatvija" mēģināja sazināties ar "Latvijas Pasta" Valmieras reģionālās nodaļas pārvaldnieci Sandru Braunu, diemžēl neveiksmīgi.