Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Daudzbērnu ģimenei nepieciešama palīdzība

2008. gada 11. marts 21:09

716
Daudzbērnu ģimenei nepieciešama palīdzība

"Pirmdien Aizkrauklē, vasarnīcu kooperatīva "Lielziedi" teritorijā, Krasta ielā 309, izcēlās ugunsgrēks. Tajā sadega lielākā daļa kādas daudzbērnu ģimenes iedzīves. Iespējamais ugunsgrēka cēlonis - īssavienojums elektroinstalācijā," vēsta www.staburags.lv

 

 

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Aizkraukles brigādes komandieris Aivars Pastars informē, ka izsaukumu ugunsdzēsēji saņēmuši pulksten 9.38. Par nelaimi ziņojusi kaimiņiene.

- Jau pēc piecām minūtēm ugunsdzēsēji bija notikuma vietā, - stāsta Pastara kungs. - Liesmas izdevās apslāpēt ļoti ātri, taču gruzdošais mājas siltumizolācijas materiāls un degošais apģērbs radīja ļoti biezus smacējošus dūmus, kas apgrūtināja dzēšanu. Ugunsdzēsējiem vajadzēja lietot saspiestā gaisa elpošanas aparātus. Pēc stundas ugunsgrēks bija lokalizēts, vēl pēc 30 minūtēm nodzēsts pilnībā. Izdega istabas ēkas pirmajā stāvā, kā arī jumtistabiņa. Jumts palika neskarts, un ēku iespējams atjaunot.

- Māju noteikti atjaunosim, taču tam vajadzīgēs daudz laika un līdzekļu, - teic mājas saimniece Sandra Strigina. - Nesaprotu, no kā ugunsgrēks varēja sākties. No rīta, kā ierasts, visu izslēdzām un devāmies uz darbu, bērni - uz skolu. Pēc neilga laika saņēmām ziņu, ka deg māja...

Striginas kundzes ģimenē ir seši bērni vecumā no četriem līdz 17 gadiem.

- Visvairāk žēl bērnu - sadega lielākā daļa drēbju, mācību grāmatas. Vairs nav arī gultu, skapju, nav gandrīz nekā, - uztraukta teic Striginas kundze. - Tās mantas, kas nesadega, ir slapjas un piesūkušās sodrējiem. Arī tās būs jāizmet. Palika vien tas, ko šorīt uzģērbām. Ēkas otrajā stāvā bail kāpt, iespējams, sijas ir pārāk bojātas, un arī tās būs jāmaina.

Aizkraukles novada sociālā dienesta vadītāja Ināra Gaile stāsta, ka pašvaldība ģimenei uz laiku jau ierādījusi divas istabas Spīdolas ielā 18. Tur būs gultas un gultasveļa, ir iespēja nomazgāties. Domes darbinieki pēc iespējām palīdzēs ar apģērbu. Pašvaldība lems arī par finansiālu palīdzību.

Arī "Staburags" aicina palīdzēt ugunsgrēkā cietušajiem. Iepriekš vēlams sazināties ar Striginu ģimeni. Informāciju par piedāvāto palīdzību var atstāt Spīdolas ielā 18 pie telpu uzraudzes Lailas Maginas. Ja kāds vēlas palīdzēt finansiāli, arī to vislabāk darīt iepriekš personīgi sazinoties.