Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Pēterim Vaivadam jo īpaši patīk rozes

Aldis Dubļāns

2008. gada 29. jūnijs 00:14

1878
Pēterim Vaivadam jo īpaši patīk rozes

Pēterdienas svinēšanas ilgums nekad nebija uzminams - vakars, divas dienas vai vairākSIA "Prestižs" guļbūvju ražotnes projektu vadītāja Pētera Vaivoda saknes ir Latgalē un Pēterdiena viņam ir īpaši svētki. Tur joprojām gandrīz katram otrajam esot vārds Jānis un ik trešo kristot par Pēteri.

 

"Tas nav tipisks vidzemnieku vārds. Latgalē Jāņus joprojām svin līdz Pēteriem," smaida P. Vaivods un piebilst, ka tas ir svēts vārds. Viņam vārdadiena ir nozīmīgāka par dzimšanas dienu. Tā nu dzīvē iegājies.

 

 

 Agrāk, kad Pēteris strādāja par skolotāju un visnotaļ aktīvi piedalījās pilsētas muzikālajā dzīvē, viņš saņēma neticami daudz ziedu un dāvaniņu, jo itin visur bija populārs un gaidīts cilvēks. Pēteris joprojām atceras, ka savulaik fiziku mācījis cilvēkiem, kuri tagad ieņem augstus amatus, piemēram, profesoram Robertam Ķīlim.

 

Tolaik bija ierasts, ka Pēteros jāžāvē tik daudz vistu un jāiegādājas tik daudz alus, lai pietiktu visiem viesiem. Nekad jau nevarēja paredzēt, cik cilvēku ieradīsies. Tagad svinības notiek dārzā. Pirmdien, kā jau kolektīvā ierasts, notiks svinēšana kopā ar kolēģiem. Parasti viņam dāvina pušķus ar Jāņuzālēm, taču patiesībā Pēterim visvairāk patīk rozes, turklāt garos kātos. Tuvi cilvēki to labi zina.