Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Par veciem krāmiem var laimēt balvu

Sandra Pētersone

2008. gada 6. aprīlis 09:26

1318
Par veciem krāmiem var laimēt balvu

Nododot nolietotas sadzīves elektropreces, arī Valkas rajona iedzīvotāji var piedalīties izlozē un laimēt dāvanu kartes 30 latu vērtībā jaunu elektropreču iegādei. Vienīgā vieta rajonā, kur atrodas speciālais pieņemšanas punkts, ir Valka.

Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar SIA "Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija" (ZAAO) aicina Valkas rajona iedzīvotājus iesaistīties pavasara tīrības akcijā "Nekrāj krāmus!". Iedzīvotāji bez maksas līdz 9. maijam var nodot nolietotus televizorus, ledusskapjus, veļas mašīnas, fēnus, gludekļus un citas sadzīves elektropreces, kas darbināmas ar elektrību vai baterijām. Rezultātā viņi piedalīsies izlozē, kurā var laimēt pavisam 110 dāvanu kartes.

 

Izlozes rezultātus paziņos interneta portālā www.ziemellatvija.lv, kā arī mājas lapās www.valka.lv un www.zalais.lv. Nodošanai atgādātās elektropreces nedrīkst būt izjauktas.

 

Akcijā vēlas piedalīties arī smiltenieši un taujā, kur un kad tā notiks viņu pilsētā. "Smiltenē mums nav eko laukuma, līdz ar to Latvijas Zaļajam punktam nav, kur uzkrāt nolietotās elektropreces," informē SIA "ZAAO" šķiroto atkritumu savākšanas daļas vadītāja Ginta Gailuma. Toties tās iespējams nodot Valkā, SIA "ZAAO" eko laukumā "Austrās" darba dienās un sestdienās no pulksten 9.00 līdz 12.00 un no pulksten 13.00 līdz 19.00. ZAOO eko laukumi atrodas arī Valmierā, Cempu ielā 10 un Beātes ielā 47.G. Gailuma skaidro, ka eko laukums ir norobežota vieta, kuru uzrauga darbinieks un kurā atrodas speciāli konteineri otrreizējai pārstrādei izmantojamām izejvielām un nolietotām sadzīves elektriskajām un elektroniskajām precēm.

 

ZAAO pagaidām nav iecere atvērt eko laukumu Smiltenē, jo tur sadzīves atkritumus apsaimnieko arī Smiltenes pašvaldības uzņēmums "Namu un komunālo uzņēmumu pārvalde"" (NKUP). "ZAAO to darītu, ja Smiltenē būtu vienīgais uzņēmums, kurš apsaimnieko atkritumus," saka G. Gailuma.Savukārt SIA "NKUP" jau top projekts par eko laukuma izveidošanu Smiltenē vai tuvākajā apkārtnē.