Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Sniegs rada problēmas autobusu pasažieriem un mediķiem

Santa Sinka

2008. gada 27. marts 08:14

2193
Sniegs rada problēmas autobusu pasažieriem un mediķiem

No Valkas autoostas šodien ceļā devušies visi autobusi, Smiltenē reiss uz Vidagu atcelts, vienu autobusu Palsmanē uzvarēja sniegs, bet cits - no rīta ceļā uz Saulkrastiem neiebrauca Trikātā.

 

 

Braukšanas apstākļi gandrīz uz visiem Latvijas autoceļiem ir apgrūtinoši, neizpaliek arī Valkas rajons. „Ziemeļlatvija" noskaidroja, kā šodien klājās autobusiem, kas reisos devās no Smiltenes un Valkas autoostas.Smiltenes autoostas vadītāja Laila Špate pastāstīja, ka dienā tika atcelts tikai reiss Smiltene - Vidaga. Daži autobusi savu maršrutu veikuši ar nelielu kavēšanos.Savukārt Valkas autoostas galvenā kasiere Anda Priedīte pastāstīja, ka reisos devušies visi autobusi, un galamērķi tie sasnieguši laicīgi vai ar neilgu nokavēšanos.

 

Galamērķi nesasniedzAutobusa šoferis Atis Leitis ar nelielu nokavēšanos atgriezies no reisa Smiltene - Saulkrasti, kur daži ceļi nav bijuši izbraucami. "Dodoties agri no rīta reisā uz Saulkrastiem, apgrūtinošo braukšanas apstākļu dēļ caur Trikātu nemaz neizbraucu," saka šoferis. Viņš Smiltenes autoostā ieradās ar desmit minūšu kavēšanos, lai dotos nākamajā reisā - Smiltene - Valka.Neveiksmi piedzīvoja šoferis Andris Melbārdis, kurš no rīta maršrutā Smiltene - Palsmane - Variņi, tālāk par Palsmanes pieturu netika. „Turpat pieturā paliku, jo autobuss iebuksēja. Raku, cik nu varēju, galu galā izpalīdzēja vietējais traktorists," braukšanu apgrūtinošos apstākļos raksturo Smiltenes autoostas šoferis.Iepriecinoši bija tas, ka tobrīd autobusā atradās tikai viena pasažiere, kuras galamērķis bija Palsmane, un viņa to veiksmīgi sasniedza.„Ziemeļlatvija" A. Melbārdi sazvanīja pēcpusdienā, kad šoferis devās nākamajā reisā uz Ēveles pienotavu. „Aiz Strenčiem braukšanas apstākļi ir labi, vienīgi slidens, toties sniegs te ir mazāk sasnidzis nekā Smiltenes un Palsmanes pusē. Labi, ka sniega tīrītāji strādā," priecājas šoferis.

 

Pie pacienta ar kājāmPirms neilga brīža, sazinoties ar Valmieras Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, „Ziemeļlatvija" noskaidroja, ka šodien mediķiem pie pacientiem ceļu nācies mērot kājām. „Smiltenes ātro brigāde šodien divas reizes ar automašīnu nevarēja aizkļūt līdz pacienta mājai," stāsta Valmieras NMP dienesta feldšere Agita Mazaļevska.A. Mazaļevska pastāstīja, ka šovakar Smiltenes mediķu brigāde Launkalnes pagastā no lielā autoceļa līdz pacienta mājām ceļu mēroja kājām. Arī rīta pusē Bilskas pagastā bijusi līdzīga situācija.Savukārt Valkas Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādei izsaukumi noritējuši veiksmīgāk kā smilteniešiem.Šodien Valkas rajonā izsaukumu nav daudz, tomēr lielākoties mediķiem jādodas uz pagastiem, kur ir īpaši apgrūtinoši braukšanas apstākļi.