Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Senioriem dejotprieks nemazinās

Santa Sinka

2008. gada 26. marts 20:40

999
Senioriem dejotprieks nemazinās

Kad sadejo visi Valkas rajona seniori, jautrība un labs noskaņojums ir garantēts. Šoreiz aktīvos un atraktīvos seniorus ceļš aizveda uz Blomi ciemos pie "Papardēm".

 

 

Latvijā arvien populārākas kļūst senioru deju kopas, to apliecina arī Valkas rajona seniori, jo Smiltenē, Strenčos un Valkā, kā arī gandrīz katrā pagastā ir pa dejotāju kolektīvam.Zaļajā ceturdienā savu trešo dzimšanas dienu atzīmēja Blomes senioru deju kopa "Papardes", kas pie sevis aicināja kolēģus no visa rajona un, protams, arī pagasta iedzīvotājus.

 

Sasniegts ir daudzJubilejas koncertu atklāja jubilāres, kas šajos gados paveikušas ir daudz. Iemācījušās daudzas dejas - nopietnas, jautras un ar sarežģītiem soļiem. Tas noteikti neizdotos bez enerģiskās un uzņēmīgās dejotāju skolotājas Ženijas Daudzietes.Viņa dejas māca Blomes "Papardēm", Smiltenes "Pīlādzītim" un dažreiz arī Palsmanes "Mežrozītēm"."Esam koncertējušas daudzās Latvijas vietās un kopā ar vijciemietēm pabijām pat Horvātijā. Tāpēc nākotnē arī tikai jādejo un jādejo," saka deju kopas "Papardes" vadītāja Ženija Daudziete."Papardes" priecājās, ka šogad kolektīvam piepulcējušās divas dejotājas, vienīgi vīrieši vēl kautrējās vai baidās.

 

Valcēnieši sajūsmina visusĻoti atraktīvu sniegumu jubilejas pasākumā demonstrēja Valkas pensionāra kluba "Zelta rudens" dejotāji, un zālē sēdošie ar lielām ovācijām to vēroja. Savukārt, kad "Zelta rudens" uz skatuves izpildīja rokenrolu, pārējie klātesošie - gandrīz 90, piecēlās kājās un sāka dejot līdzi."Jauks vakars, un visi dejotāji ļoti centās," priecājas Smiltenes senioru deju kopas "Pīlādzītis" dejotāja Maija Zariņa.Kā savējās Blomē jutās Vijciema "Vizbulītes", kurām šis vakars šķita izdevies. ""Papardēm" novēlu arī turpmāk būt tikpat jautrām, mīļām un varošām. Pasākumā tik daudz labus vārdus dzirdējām par Ženija, ka atliek vien piebilst - tik enerģiskas sievietes ir retums," uzskata Valentīna no "Vijolītēm".Arī Jānis no Trikātas retro deju grupas "Sapnis" priecājas par koncertu, jo tajā bija daudz jautrības.