Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Visā Latvijā stipri apgrūtināti braukšanas apstākļi

Aģentūra LETA

2008. gada 26. marts 08:46

1499
Visā Latvijā stipri apgrūtināti braukšanas apstākļi

Šorīt visā Latvijā pa valsts galvenajiem ceļiem ir apgrūtināti braukšanas apstākļi, bet Latgalē un dažviet Vidzemē - stipri apgrūtināti, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) operatīvā informācija.

Brauktuves klāj sniegs, iespējama apledojuma veidošanās. Stipri apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Veclaicenes šoseju posmā no Raunas pagrieziena līdz Virešiem, pa autoceļu Valmiera-Valka posmā no Strenčiem līdz Valkai, pa Daugavpils šoseju posmā no Pļaviņām līdz Daugavpilij, un tālāk līdz Baltkrievijas robežai, Paterniekiem, kā arī autoceļiem Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Terehova, Grebņeva-Rēzekne-Daugavpils-Medumi, pa Daugavpils un Rēzeknes apvedceļu.

Pa pārējiem valsts galvenajiem ceļiem braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, bet pa pirmās un otrās šķiras ceļiem - apgrūtināti vai stipri apgrūtināti.

LVC brīdina, ka visā valstī snieg, un snigšanas laikā redzamība uz ceļa samazinās, tāpēc aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Dienā gaidāms apmācies laiks, visā valsts teritorijā iespējams sniegs, vietām slapja sniega apledojums, putenis. Redzamība snigšanas laikā pasliktināsies līdz 200 - 500 metriem.