Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Atdzimst Skrīveru "Gotiņa"

2008. gada 14. marts 09:01

3611
Atdzimst Skrīveru "Gotiņa"

Pēc Skrīveru pārtikas kombināta slēgšanas kādā interneta forumā lasīju: ""Gotiņas nepieminiet... Skrīveru "Gotiņu" diemžēl vairs nav!". Bet nu jau aptuveni divus mēnešus gardēži atkal var iegādāties savus iecienītos saldumus, informē www.staburags.lv

 

 

Bijušo pienotavas ēku, kur patlaban ir saldumu ražotne, iegādājās SIA "Dimdiņi" saimnieki Iveta un Normunds Audziši. Izremontēja, kārtoja telpas, un darbs varēja sākties. "Sapratām, ka vecajās telpās, kur iepriekš bija konfekšu ražotne, strādāt nevarēs, tās bija pārāk plašas un sliktā kārtībā. Atjaunot tās nebija iespējams," stāsta SIA "Skrīveru saldumi" direktors Dainis Rudēvics.

 

 

"Vēlējāmies atjaunot Skrīveru saldumu zīmolu, papildināt to sortimentu. Viens no Skrīveru "Gotiņas" zīmola atjaunošanas iemesliem bija pētījums, ko veicām pirms ražošanas sākšanas. No 830 aptaujātajiem respondentiem uz jautājumu, kas jums asociējas ar konfekti "Gotiņa", 300 atbildēja - Skrīveri," atklāj Rudēvica kungs.

 

 

Tagad uzņēmumā ražo astoņu veidu "Gotiņas" - gan sveramās, gan fasētās. Drīz būs nopērkamas arī devītā veida Skrīveru "Gotiņas" - ar dzērvenēm. Veikalos var iegādāties arī jaunā zīmola "Aspasia" produktus - Eiropas valstīs vispopulārāko Lībekas marcipānu šokolādē, kā arī Skrīveros vārīto īrisu šokolādē. Nākamajā nedēļā veikalu plauktos varēs redzēt jaunumu - konfektes "Gotiņa" dāvanu kārbiņā. "Nepārtraukti izstrādājam jaunām garšas. Viss ražošanas cikls notiek uzņēmumā, importējam tikai Lībekas marcipānu. Ražošanas procesu nevēlamies automatizēt, jo tad nevarēsim izmantot vecās receptes," stāsta Rudēvica kungs.

 

 

Rudēvica kungs teic, ka gandrīz viss kolektīvs sastāv no iepriekšējiem strādniekiem. Cilvēki ir pieredzējuši un šajā jomā strādā jau ilgus gadus. Darbs konfekšu ietinējām ir ļoti sarežģīts, lai apgūtu šo prasmi, nepieciešams vismaz pusgads.

 

"Latvijā esam iekļuvuši visos lielajos tirdzniecības tīklos, tagad domājam par eksporta iespējām uz citām Eiropas valstīm. Patlaban produkciju eksportējam uz Lietuvu, nākamajā nedēļā vedīsim arī uz Igauniju. Domājam par saldumu pārdošanas iespējām Vācijā, Spānijā, Anglijā. Ja veiksies tirdzniecība citās valstīs, domāsim pa ražotnes paplašināšanu," nākotnes ieceres atklāj "Skrīveru saldumu" direktors.

 

 

"Galvenais ir kvalitāte. Cenas mūsu ražotajiem saldumiem ir augstas, taču cilvēki ir gatavi maksāt par tiešām kvalitatīvu un garšīgu produkciju," uzskata Rudēvica kungs.

Latvijā konfektes "Gotiņa" vēl ražo Saldus pārtikas kombinātā un nelielā daudzumā - SIA "Antaris" Daugavpilī.