Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Godalgas – arī Valkas un Smiltenes deju pāriem

Sandra Pētersone

2008. gada 27. februāris 12:47

2943
Godalgas – arī Valkas un Smiltenes deju pāriem

Smiltenes kultūras un sporta centra lielajā zālē sestdien sacentās 220 dejotāju pāri no Aizkraukles, Alūksnes, Cēsu, Jēkabpils, Limbažu, Ogres, Rīgas, Valmieras un Valkas rajona. Godalgotas vietas ieguva arī Smiltenes un Valkas dejotāji.

Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts jaunatnes iniciatīvu centrs (VJIC) sarīkoja nebijušu pasākumu - Vidzemes novada sporta deju sacensības "Zvaigznes 2008". "Tās bija domātas iesācējiem. Stipru sporta deju pāru Vidzemes novadā ir maz," stāsta viens no sacensību rīkotājiem Valkas sporta deju pulciņa skolotājs Dainis Liepiņš.

 

 

Prieks par medaļāmPirmsskolas vecuma grupā 2. vietu izcīnīja Valkas dejotāji Alīna Toločko un Emīls Zīriņš, kā arī smiltenieši Elīze Bunga un Artūrs Hļebņikovs. 2. klašu pirmā līmeņa grupā 2. vietu ieguva Adelīna Baltiņa ar partneriem Reini Klotu un Jāni Klotu (Valka), 3. vietu - Elīna Ūdre un Viktors Šaka (Valka), un Raina Bērziņa un Miks Kalniņš (Smiltene). 4. klašu pirmā līmeņa grupā otrie labākie - valcēnieši Sindija Jacino un Gunārs Sīka. 4. klašu otrā līmeņa grupā 2. vietu izcīnīja Beatrise Kanaste un Aigars Ozoliņš, 3.vietu - Daniēla Stoša un Gunārs Sīka (abi pāri no Valkas). 5.- 6. klašu otrā līmeņa grupā 2. vietu žūrija piešķīra Smiltenes dejotājiem Ancei Dreimanei un Raitim Budrēvicam. D. Liepiņš secina, ka iesācējiem sporta dejās šādas sacensības ir laba iespēja uzstāties publikai, saņemt žūrijas vērtējumu un sacensties par medaļām. Turklāt nebija dalības maksas, un arī skatītājiem ieeja bija par brīvu. Visus izdevumus sedza VJIC.

 

 

Kauss par lielo skaituSacensību rīkošanā palīdzēja D. Liepiņš un Smiltenes bērnu un jauniešu interešu izglītības centra direktore Inga Sīmane ar savu komandu, saņemot VJIC pateicību par ieguldīto darbu. Smiltenes BJIIC sporta deju kolektīvs saņēma VJIC dāvinātu kausu kā trešais daudzskaitlīgākais kolektīvs Vidzemes novadā (trenere - Līga Širina). Valcēnieši - sacensību dalībnieki un vecāki - pateicas Valkas pamatskolas un Valkas rajona bērnu un jauniešu interešu centra vadībai par sarūpēto bezmaksas autobusu uz Smilteni, kā arī Valkas pamatskolas direktores vietniecei Inārai Vītolai par dejotāju aprūpēšanu.