Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Parakstu kampaņas rīkos atsevišķi

Aivars Zilbers

2008. gada 27. februāris 11:30

1173
Parakstu kampaņas rīkos atsevišķi

Centrālā vēlēšanu komisija nolēmusi, ka abas kampaņas - parakstīšanos par Latvijas Brīvo arodbiedrību likumprojektu "Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē" un parakstu vākšanu par izmaiņām Pensiju likumā rīkos atsevišķi.

 

Sākumā abas kampaņas bija nolemts rīkot vienlaikus, lai ietaupītu finanšu līdzekļus, bet komisijas locekļi izteica bažas, ka tad iegūtie rezultāti varētu nebūt objektīvi.

Var automātiski parakstītiesKā informē komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars, rīkojot abas kampaņas vienlaikus, daļa iedzīvotāju, parakstoties par savu interesējušo jautājumu, varētu to gluži automātiski izdarīt arī par otru.Valkas rajona vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Helēna Kurme informē, ka parakstīšanās laiks par Brīvo arodbiedrību likumprojektu paliek nemainīgs. To vēlētāji varēs darīt no 12. marta līdz 10. aprīlim, ieskaitot brīvdienas un svētku dienas. Parakstoties par likumprojektu "Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē", vēlētāji izteiks atbalstu ierosinājumam dot tautai tiesības atlaist Saeimu, ja tā nepilda vēlētāju gribu. Lai uzsāktu parakstu vākšanu, vajadzēja savākt 10 tūkstošus parakstu. Parakstījušies bija 11095 cilvēki.

 

 

Aktivitāte bijusi lielaKā parakstīšanās laikā "Ziemeļlatviju"informēja Valkas rajona zvērināta notāre Inga Dreimane, nekad iepriekšējās parakstu kampaņās tik liela iedzīvotāju aktivitāte neesot pieredzēta.Savukārt otra kampaņa notiks pēc pensionāru iniciatīvas. Vēlētāji tiek aicināti parakstīties par to, lai pensija nebūtu zemāka par Ministru kabineta noteikto sociālo nodrošinājuma pabalstu ar koeficientu 3.