Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Liāna Dzirkale: Dzīve nemitīgā kustībā

Santa Sinka

2008. gada 25. februāris 10:59

2708
Liāna Dzirkale: Dzīve nemitīgā kustībā

Dzīvē var sasniegt visu, ko vien vēlas, protams, ja grib no sirds. Tas caur ērkšķiem un rozēm ir izdevies mūsu novadniecei Liānai Dzirkalei.Būdams bērns, Liāna dzīvoja Smiltenes pusē - Bilskas pagasta "Muižniekos", bet nu jau astoņus gadus sevi uzskata par pilntiesīgu rīdzinieci.

 

 

Viņa sevi raksturo kā enerģisku cilvēku, kuru aizrauj gan sports un aktīva atpūta, gan ceļošana, tāpēc dzīve paiet nemitīgā kustībā. Tam nevar nepiekrist, jo to apliecina L. Dzirkales darbi, un, skatoties iemūžinātajos fotomirkļos, tie patiesi aizrauj līdzi neprātīgiem piedzīvojumiem pa dažādām pasaules vietām.

 

 

Pretī ciparu pasauleiPēc Birzuļu pamatskolas beigšanas novadniece padsmit gadu vecumā jau skaidri zināja, ka pievērsīsies ciparu pasaulei - grāmatvedībai. Tāpēc L. Dzirkale devās uz Valmieru, kur četrus gadus apguva grāmatveža profesiju un jau pēdējā kursā paralēli mācībām sāka strādāt. Tālāk viņas ceļš veda uz Latvijas Universitāti, kur mācījās septiņus gadus."Mans mērķis bija maģistra grāds ekonomikā, ko arī sasniedzu, un ar lepni paceltu galvu aizvēru universitātes durvis," ar paveikto lepojas Liāna.

 

 

Tikai dažas stundas miegaLiāna studēja vakara nodaļā, jo paralēli mācībām vajadzēja arī strādāt, lai nopelnītu gan iztikai, gan studiju maksai."Nereti diena iesākās ap pieciem no rīta un beidzās krietni pēc pusnakts. Liela daļa brīvdienu tika pavadīta darbā un brīvā laika praktiski nebija," studiju laiku raksturo L. Dzirkale.Darbs grāmatvedības firmā, kur vienlaicīgi bija jāsniedz grāmatvedības pakalpojumi un finanšu konsultācijas vairākām firmām, kas darbojās dažādās uzņēmējdarbības nozarēs, varēja nogurt ne pa jokam. Tomēr Liāna ar to visu tika veiksmīgi galā, jo viņa vadījās pēc principa, ka tā tam ir jābūt, un viss.Paralēli tam novadniecei izdevās nokārtot visus nepieciešamos eksāmenus un saņemt International Association of Bookkeepers un Latvijas Republikas augstākās pakāpes profesionāla grāmatveža sertifikātu. "Protams, ne viss ir viegli izdarāms, bet, jo vairāk darba, jo vairāk var izdarīt," uzskata L. Dzirkale.Viņa stāsta, ka tagad grāmatvedība apgūta tikpat kā no A līdz Z, bet nekad jau nevar būt tā, ka zina visu. Viņasprāt, arī šajā lauciņā var mācīties, mācīties un tik un tā visu nekad neiemācīsies.

 

 

Savieno neiespējamoPirms gada Liāna pieņēmu lēmumu savu dzīvi iekārtot mazliet savādāk un nomainīja darbu, kurā bija aizvadīti pieci gadi. Strādājot jaunajā darbavietā par galveno grāmatvedi, lai nebūtu garlaicīgi, papildus viņa sniedza finanšu pakalpojumus radiem, draugiem un paziņām.Tobrīd rīdziniece vēlējās baudīt dzīvi un dzīvot šodienai, tāpēc sapņu par nākotni nebija. "Gribēju izmēģināt dzīvē ko jaunu, jo cik tad ilgi var dzīvot ciparu pasaulē," saka Liāna.Tad arī sākās viņas aizraušanās ar zemūdens niršanu. Pirms Liāna to pamēģināja, nemaz nenojauta, ka zemūdens dzīles var būt kaut kas tik fantastisks un ka nākotnē tā būs neatņemama viņas dzīves sastāvdaļa.

 

 

Dienā - darbā, naktī - zem ūdensIepriekšējā vasara novadniecei burtiski pagāja zem ūdens - Latvijā, Lietuvā, Kiprā un Ēģiptē. "Vēl septembrī, kad gaisa temperatūra bija ne vairāk par 15 grādiem un ūdens bija atdzisis līdz pat septiņiem grādiem, devos uz Lietuvu - Plateliai ezeru, kur tika aizvadīts fantastisks laiks, jo daivings (zemūdens niršana - red.) viennozīmīgi ir cita pasaule," stāsta Liāna.Viņa uzskata, ka zemūdens pasaule ir vieta, kur cilvēks spēj aizmirsties pilnībā. Viņa atzīst, ka apmācības laikā bija jāpārvar arī grūtības. "Pirmajā nakts niršanas reizē visu laiku nopeldēju, ieķērusies instruktora rokā, jo nebiju pilnībā psiholoģiski nobriedusi, bet tagad, to atceroties, gribas pasmaidīt," atminas novadniece.Kaut arī pagājis neilgs laiks, kopš iepazīšanās ar zemūdens valstību, Liāna tai pievērsusies profesionāli, izveidojot daivinga centru. Jaunā uzņēmēja paralēli daivinga biznesam strādā arī par galveno grāmatvedi, tāpēc nereti dienas paiet, strādājot ar datoru, bet naktis - zem ūdens.Tas arī apliecina Liānas teikto, ka laiku var atrast visam, tikai vajag gribēt no sirds.