Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenes autosportisti “VAZtusā” iznīcina automašīnas

Santa Sinka

2008. gada 22. februāris 15:39

2205
Smiltenes autosportisti “VAZtusā” iznīcina automašīnas

Kārtējās autosacensības "VAZtuss" noritēja kā eksperiments. No ziemas ne miņas, bet autosportisti startēja jaunajā rallijkrosa trasē, par ko paši bija sajūsmā.

 

"VAZtusa" trešais sacensību posms norisinājās Smiltenē jaunā rallijkrosa trase, kā to šobrīd nodēvējuši organizatori. Sacensībās tika iekļauti trīs autosporta elementi - hipodroms, rallijkross un drifts."Starta zona tika izveidota lielajā laukumā, kas atrodas starp kartinga un autokrosa trasi. Tas gan bija kā eksperiments, jo vienīgais norobežojums, kas atdalīja skatītājus no sportistiem, bija lente," par sacensību norises vietu stāsta tehniskā sporta kluba "Smiltene" valdes priekšsēdētājs Vairis Tralla.

 

 

Rīkos kā slēgtās sacensībasViņš pastāstīja, ka šobrīd tiek strādāts pie rallijkrosa trases pilnveidošanas, kur drošības zonā jau ir novietotas riepas."Dalībnieki bija lielā sajūsmā par sacensībām un secināja, ka tādas noteikti vajag rīkot atkārtoti. Jāpiebilst ka, šīs sacensības būs slēgtās, nevis publiskās, jo nav vietu skatītājiem," atklāj Vairis Tralla.Šajās sacensībās mašīnas maz cieta, par ko priecājās "VAZtusa" dalībnieki, ko nevarētu teikt par nākamo sacensību posmu, kas norisinājās Valmierā. "VAZtusa" 3. posmā sportisti brauca ar brīvu riepu izvēli. Tomēr jau pēc sacensībām viņi izteica vēlmi, ka nākotnē gribētu braukt visi ar vienādām riepām, jo braucot pa asfaltu tam ir būtiska nozīme, kas ietekmē arī rezultāts.Rezultāti jauniešiem: 1. vietā Valters Liepiņš (Valmiera), 2. Rinalds Bērziņš (Smiltene), 3. Jānis Krūmiņš (Smiltene), 4. Hermanis Banders (Rencēni), 5. Rolands Puravs (Valmiera), 6. Jānis Tralla. Bet standarta grupā 1. vietu ieguva kaimiņu rajona sportists Rolands Baldiņš (Valmiera), 2. Ainārs Poikāns (Smiltene), 3. Uģis Kaimiņš (Burtnieki), šoreiz nepaveicās smiltenietim Edgaram Trallam, kurš palika 22. un Vairim Trallam, kurš ierindojās 30. vietā.

 

 

Sacenšas uz mākslīgā ledusNākamā "VAZtusa" kārta notika 16. februārī Valmierā, Zilā kalna autotrasē uz mākslīgā ledus, kur mašīnas slīdēja ne pa jokam. Tāpēc daudzas no tām tika arī iznīcinātas. "Mums šoreiz neveicās, jo dēļ ledus sanāca iekļūt dažādās avārijās un neparedzētas sadursmēs," par savu un dēlu neveiksmēm ar automašīnām stāsta V. Tralla.Arī Rinalds Bērziņš stāsta, ka trase bija ļoti slidena, jo dienu pirms krosa tā tika nolieta ar ūdeni. "Neskatoties ne uz ko, visus braucienus izdevās veikt līdz galam un nekļūdīgi finišēt," atceras R. Bērziņš."Vaztusa" 4. kārtā piedalījās pavisam 37 dalībnieki un godalgoto vietu jauniešu klasē izdevās izcīnīt smiltenietim Rinaldam Bērziņam.Rezultāti: Standarta klasē smiltenietis Ainārs Poikāns ieguva 4. vietu, 22. Vairis Tralla un 35. Edgars Tralla. Brīvajā klasē šoreiz rajona autosportisti nepiedalījās, tomēr jauniešu konkurencē pirmais Rinalds Bērziņš, 4. Jānis Krūmiņš un 8. Jānis Tralla.