Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valkas florbola čempionāts beidzies, kausi ir sadalīti

Aldis Dubļāns

2008. gada 20. februāris 08:35

1274
Valkas florbola čempionāts beidzies, kausi ir sadalīti

Pagājušajā nedēļā noslēdzās Valkas pilsētas atklātais čempionāts florbolā. Pēdējās četras spēles bija ļoti spraigas, jo lielā mērā noteica galīgo vietu sadalījumu turnīrā.

 

 

Pēdējā spēļu dienā pirmajā cīņā sacentās "Čomi" ar "Policiju". Valmieras policisti uzvarēja ar rezultātu 7:3. Otrajā spēlē cīnījās "Rubene" ar "Čomiem". Sīvā cīņā valcēnieši uzvarēja meitenes. Trešajā spēlē "Blome" uzvarēja "Rubeni" ar rezultātu 7:4. Čempionāta pēdējā spēlē sacentās "Rubene - Peri" pret "Policiju". Šajā spēlē policisti svinēja uzvaru ar 4:1. To gaidīja visas komandas, jo mačs bija īpaši būtisks vietu sadalījumā.

 

 

Sportistus pavada savi līdzjutējiPirmo un otro vietu kopvērtējumā ar vienādu punktu skaitu (13) sadalīja "Blome" un "Policija". Savstarpējā spēlē uzvarēja blomēnieši, tāpēc viņi ir čempionāta uzvarētāji. Uzvarētāju komandas dalībnieks Uģis Eberhards "Ziemeļlatvijai" atzina, ka panākumu, jo īpaši pēdējās spēlēs palīdzēja kaldināt daži komandas dalībnieki - rīdzinieki ar lielu pieredzi. Sacensību nolikums to neliedza. "Mums palīdzēja ne tikai viesspēlētāji, bet arī savi līdzjutēji, kuri allaž devās līdzi sportistiem," stāsta Uģis. Blomēnieši šajā sporta veidā trenējas jau vairākus gadus."Policijā", kas ieguva otro vietu, spēlē arī valcēnietis Ivo Meļķis. Viņš redz, ka spēļu līmenis aug no gada uz gadu, jo daudzās komandās spēlē gan pirmās, gan virslīgas meistari. Pēdējās divas turnīra spēles bijušas vieglākas nekā gaidīts, neraugoties uz to, ka komandā nevarēja piedalīties visi spēcīgākie. Ivo ir arī viens no čempionāta tiesnešiem. "Mācāmies, jāuzkrāj tiesnešiem vajadzīgā pieredze. Iespējams, kādreiz arī kļūdāmies, taču neapzināti. Visos sporta veidos ir tā, ka zaudētājiem šķiet - viņi ir apkrāpti," skaidro I. Meļķis.

 

 

Vislielākās problēmas ir ar vārtsargiemTrešajai un ceturtajai vietai arī ir vienāds iegūto punktu skaits. "Mazsalacai" izdevās uzvarēt "Rubene - Peri", tāpēc viņiem trešā vieta. Labākā komanda no Valkas bija "Čomi". Viņiem piektā vieta. Komandas kapteinis Ilgvars Rullis, smej, ka šajā vietā esot jau trešo gadu un pagaidām augstāk netiekot. "Ar katru gadu mūsu komanda kļūst stiprāka, taču arī pretinieki nesnauž. Tiem, kuri turnīra tabulā ir virs mums, zaudējām, bet pārējos uzvarējām," stāsta kapteinis. Dažās spēlēs, kur uzvarai pietika meistarības, pietrūka veiksmes. "Čomos" spēlēja tikai pāris leģionāru no Valmieras, tostarp arī vārtsargs, jo bijušais vārtu vīrs tika satraumēts. Ilgvars uzskata, ka apkārtnē ar vārtsargiem pašlaik ir vislielākās problēmas. Tuvojas florbola čempionāts veterāniem, bet vārtsarga tai joprojām nav.

 

 

Florbols pilsētā attīstāms jo īpašiPirmo sešnieku noslēdz "Rubenes" meitenes, kas atrada iespēju cīnīties vīriešu turnīrā, jo Latvijā grūti atrast pienācīgas pretinieces sava dzimuma turnīros. Tā kā beidzamās spēles notika Valentīndienā, meitenes saņēma saldo dāvanu - kliņģeri. Uzvarētāju komandas saņēma kausus un naudas balvas.Rezultatīvākais spēlētājs turnīrā ar 21 punktu ir rīdzinieks Alvis Dāle no "Blomes". Otrais rezultatīvākais ar 17 punktiem ir Jānis Bagāts no "Policijas". Trešo un ceturto vieta ar 16 punktiem dala Eduards Vjazovs no "Storm" un Zeltīte Bankava no "Rubenes".Sacensību galvenais tiesnesis Andris Dainis uzskata, ka ieguvēji bija visi valcēnieši, kuri redzēja šā čempionāta spēles. Tas bija skaists un progresīvs florbols. "Ir paaugstinājusies spēlētāju meistarība un spēļu vizuālā pievilcība," nešaubās A. Dainis. Valkas atklātais čempionāts ir izraisījis gana lielu interesi visā florbola sabiedrībā un jo īpaši Vidzemē. Viņš uzskata, ka šis sporta veids pilsētā attīstāms jo īpaši.