Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Zalāns tiksies ar Valkas rajona pašvaldību vadītājiem

Aģentūra LETA

2008. gada 15. februāris 08:02

1447
Zalāns tiksies ar Valkas rajona pašvaldību vadītājiem

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP) šodien dosies darba vizītē uz Valku, lai ar rajona pašvaldību vadītājiem pārrunātu administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanu, tostarp priekšlikumus rajona pašvaldību reorganizācijai, aģentūru LETA informēja ministra preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Ministra tikšanās ar pašvaldību pārstāvjiem notiks Valkas rajona padomes ēkā, Semināra ielā 9, plkst.14.30. Saskaņā ar Ministru kabinetā akceptēto "novadu karti", Valkas rajonā būs trīs novadi - Valkas, Strenču un Smiltenes novads.

Administratīvi teritoriālās reformas sekmīga pabeigšana, pilnveidojot gan pašvaldību darbības tiesisko regulējumu, gan finanšu izlīdzināšanas modeli, ir Zalāna galvenā prioritāte.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija jau ir sagatavojusi un iesniegusi izskatīšanai Saeimā priekšlikumus rajona pašvaldību reorganizācijai pēc novadu pašvaldību darbības uzsākšanas.

Lai iepazīstinātu ar sagatavotajiem priekšlikumiem un uzklausītu pašvaldību viedokļus, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs tuvāko mēnešu laikā dosies darba vizītēs uz visiem Latvijas rajoniem.