Ziemellatvija.lv ARHĪVS

“Ziemeļlatvijas” abonenti paliek bez vietējām ziņām

Inga Karpova

2008. gada 11. februāris 16:37

3108
“Ziemeļlatvijas” abonenti paliek bez vietējām ziņām

Sestdien visi Valkas rajona gandrīz 3000 abonenti savās pastkastēs neieraudzīja Valkas rajona laikrakstu "Ziemeļlatvija". Kioskos un veikalos avīze gan bija nopērkama.

Laikraksta "Ziemeļlatvija" redakcija

bieži saņem abonentu,

īpaši no laukiem, iebildumus par

nepiegādāto vietējo laikrakstu.

Pirmdienas rīts redakcijā sākās ar nepatīkamu ziņu, jo atklājās, ka abonenti nav saņēmuši "Ziemeļlatviju". Par to telefoniski ziņoja arī vairāki visnotaļ neapmierināti lasītāji. Par laimi, šodien sestdienas "Ziemeļlatvijas" numurs nonāca līdz pastkastēm, bet, kā atzina aptaujātie cilvēki, daudzi avīzi jau bija iegādājušies kādā no tirdzniecības vietām.

Cilvēki mēdz kļūdītiesAp pulksten 11.00 SIA "Reģionālā prese Diena" preses pārdošanas vadītāja Daina Gulbiņa "Ziemeļlatvijai" atzina, ka laikraksti nebija nogādāti Valmieras preses apmaiņas punktā no SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala" tipogrāfijas Rīgā. Amatpersona noskaidrojusi, ka "Latvijas Pasta" šofera kļūdīšanās dēļ "Ziemeļlatvijas" bija aizvestas uz Gulbenes apmaiņas iecirkni. D. Gulbiņa informē, ka tikšot pieprasīta iztrūkstošā pakalpojuma kompensēšana. Par to noteikti informēsim arī lasītājus.D. Gulbiņa pastāstīja, ka tikšot sūtīta oficiāla vēstule preses piegādātājam - "Latvijas Pastam". Vēstulē būs izteikti iebildumi par savlaicīgu "Ziemeļlatvijas" nepiegādāšanu Valkas rajona abonentiem."Šobrīd ir ļoti sarežģīti komunicēt ar "Latvijas Pastu", jo nav pieejama konkrēta amatpersona, kura atbild par notikušo," atzīst D. Gulbiņa.

Vairākas reizes pārbauda pastkastiRedakcijas darbinieki uzklausīja vairākus stāstus, kā cilvēki reaģējuši uz to, ka netiek laikus piegādāta pasūtītā avīze. Kāds pensionārs, kurš dzīvo daudzdzīvokļu namā, padsmit reizes devies pārbaudīt savu pastkasti, kamēr kaimiņi viņam izstāstījuši, teikdami ka neviens nav saņēmis "Ziemeļlatviju". Valkas rajona padomes speciāliste sociālās aprūpes jautājumos Mārīte Magone atklāj, ka arī viņas ģimene sestdien bija vīlusies par nesaņemto "Ziemeļlatviju". "Pierasts, ka sestdienas numurā ir vairāk informācijas, kuru bez steigas var izlasīt," stāsta M. Magone. Viņa neapskauž tos abonentus, kuriem pastkastē "Ziemeļlatvija" ir vienīgais laikraksts. M. Magones ģimenei ir pieejams internets, tāpēc informāciju par Valkas rajona notikumiem var iegūt arī tīmeklī.

Sestdien daudz vairāk pērk "Ziemeļlatviju" SIA "Narvesen Baltija" veikala, kas atrodas lielveikalā "Elvi", pārdevēja Inese Šubeniece stāsta, ka sestdien pircēji daudz vairāk iegādājušies "Ziemeļlatviju"."Preses pārdevēji no tā tikai iegūst, ka laikraksti nenonāk līdz pastkastēm. Tomēr cilvēki ir sarūgtināti, ka viņi nevar saņemt avīzi, par kuru jau ir samaksāts," stāsta I. Šubeniece. Viņa novērojusi, ka cilvēkiem interesē vietējās ziņas. Reizēm viņa atļauj kādam pensionāram izlasīt "Ziemeļlatviju" turpat veikalā un pēc tam, ja to atļauj laiks, labprāt kopā pārspriež uzzināto informāciju