Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valkā palīdzēs nieru slimniekiem

Aldis Dubļāns

2008. gada 8. februāris 13:42

3298
Valkā palīdzēs nieru slimniekiem

Kopš februāra Valkas puses iedzīvotājiem pieejamāks kļuvis vēl viens medicīnas speciālista pakalpojums. Lai uzlabotu nieru slimnieku aprūpi un izvērtētu nepieciešamību uzsākt nieru aizstājterapiju, izbraukuma vizītē uz Valku dodas nefroloģe, Vidzemes slimnīcas hemodialīzes nodaļas vadītāja Gita Šaumane-Baza.

Pacientus speciāliste pieņems reizi mēnesī, tas ir, katra mēneša pirmajā otrdienā. Pieteikties pie dakteres var Valkas ambulatorās nodaļas reģistratūrā pa tālruni 4722307. Ar ģimenes ārsta nosūtījumu pacientam par vizīti jāmaksā divi lati. Ja cilvēks vēlas speciālistes konsultāciju bez ģimenes ārsta nosūtījuma, tas ir maksas pakalpojums saskaņā ar Vidzemes slimnīcas maksas pakalpojumu cenrādi. Pirmreizēja vizīte pie ārsta maksā astoņus latus, bet atkārtota - sešus.Kā par savu pirmo izbraukuma vizīti pastāstīja ārste G. Šaumane-Baza, uz pieņemšanu bija ieradušies seši pacienti. Viens no viņiem - īsti laikā, lai uzsāktu nopietnas nieru kaites ārstēšanu. Nefroloģe G. Šaumane-Baza ir jau trešais speciālists, kas dodas izbraukuma pieņemšanās uz Valku. "Pirmie Valmieras ambulatorās nodaļas ārsti, kas kopš pērnā gada decembra sāka konsultēt valcēniešus tuvāk viņu dzīvesvietai, bija endokrinoloģe Baiba Jēgere un urologs Kirils Ivanovs. Pieraksta rindas pie šiem speciālistiem liecina, ka viņu padoms ir novērtēts un nepieciešams," "Ziemeļlatvijai" pauž Vidzemes slimnīcas sabiedrisko attiecību konsultante Benita Brila.Viņa visiem pacientiem atgādina, ka uz pieņemšanu pie speciālista jāņem līdzi jaunākie izmeklējumu un analīžu rezultāti un saraksts ar lietoto medikamentu nosaukumiem. Tā pacienti ietaupīs gan savu laiku, gan naudu.Valkas poliklīnikas reģistratūras vadītāja Agita Birkava aicina visus pierakstīties laikus, jo speciālista laika resursi nav bezizmēra. Viņa vēlētos, lai pie endokrinoloģes varētu nokļūt divas reizes mēnesī, taču šāda profila speciālistu trūkst visā valstī. Arī urologs K. Ivanovs ir ļoti noslogots.

 

FAKTI-FAKTI-FAKTI-FAKTI-FAKTI-FAKTI-FAKTI-FAKTI-FAKTI-FAKTI

 

Pirmo reizi februārī pie nieru slimību speciālistes Gitas Šaumanes-Bazas bez jelkādas reklāmas masu medijos pieteicās seši cilvēki. Pagājušo reizi pie endokrinoloģes Baibas Jēgeres paredzētie 16 pacienti pieteicās divu dienu laikā. Viņa neraida prom arī tos, kuri akūtos gadījumos atnāk bez pierakstīšanās. Katram pacientam ir atvēlētas 15 minūtes, tāpēc šim vizītēm jāgatavojas rūpīgi, jo speciālistam nav laika uzklausīt konkrētā cilvēka detalizētu dzīvesstāstu.