Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Vai pārmaiņu ievadījums?

Arturs Goba

2008. gada 7. februāris 09:19

547
Vai pārmaiņu ievadījums?

Ievada vietā daži vārdi anonīmajam rakstonim. Varu, cienītais, nomierināt jūsu sirdsapziņu: jūs neesat tas, kurš man draudējis. Draudētāji bija citi. Varētu nosaukt dažus uzvārdus, bet šie ļaudis ir miruši, tāpēc vairs nevar ne piezvanīt, ne avīzei uzrakstīt. Citā jautājumā jūs neesat vienīgais, kurš pusi valcēniešu uzskata par slepeniem miljonāriem. Atklāšu patiesību.

 

Aizvadītajā vasarā čaklākie melleņu lasītāji dienā nopelnīja vairāk nekā es ar rakstīšanu veselā mēnesī. Profesionāls bezdarbnieks par šādu honorāru varbūt aizklumzātu līdz veikalam pēc bezmaksas šnabja, ja tāds tiktu piesolīts.Ir cilvēki, kuri domā, ka viņi domā.

 

 

Ir jānāk jaunai politiķu paaudzeiDaudzos pareģojumos tiek minēts 2012. gads, jo ar šo laiku beidzoties seno maiju kalendārs. Pasaules norises liecina, ka pašreizējā ļaunuma un morāles pagrimuma ekskalācija nevar turpināties mūžīgi. Vai nu visai cilvēcei jāsadeg zilās ugunīs, vai arī jānotiek attīrīšanās procesam. Zinātniski izsakoties, jānomainās civilizācijas paradigmai.Lai tas notiktu, ir jānāk jaunai politiķu, zinātnieku, garīgo skolotāju audzei, kas izvedīs pasaules tautas no strupceļa. Pirmās bezdelīgas jau vērojamas, un pašlaik izšķiršanās laiks pienācis ASV.Varam televīzijā sekot amerikāņu sarežģītajam izšķiršanās ceļam pirms novembra vēlēšanām. Skaidrs, ka Buša pārstāvētajiem republikāņiem maz cerību uzvarēt sacensībā par nākamo prezidentu. Galvenā cīņa izvēršas starp demokrātiem Hilleriju Klintoni un Baraku Obamu. Pirmoreiz uz augsto amatu pretendē sieviete un pirmo reizi - afroamerikānis. Tas vien jau liecina, ka šīs valsts sabiedrība ir radikāli mainījusi savu konservatīvo domāšanu. Ja tauta pašreizējās grūtībās spētu atcerēties Bila Klintona astoņgades uzplaukumu, tad noteikti balsotu par Klintona kundzi. Tā kā cilvēki mēdz redzēt tikai to, kas tobrīd aktuāls, tad daudzu simpātijas pieder Obamam. Klintone ir pagājušā gadsimta cilvēks, gados jaunais Obama spēj solīt radikālākas pārmaiņas. Turklāt Obamas pozīcijas stiprina atklātais Kenediju klana paustais atbalsts. Protams, daudz ko izšķirs miljardieru ziedojumi viena vai otra kandidāta atbalstam. Tiek rēķināts, ka kopumā šī priekšvēlēšanu kampaņa ASV izmaksās... četrus miljardus dolāru.

 

 

Krievija pagaidām uz bremzēmKrievijā vēlēšanas ir farss, jo Putins jau pats izvēlējies savu pēcteci. Kaut Medvedevs ir gados jauns, Kremlī valda augstāko ierēdņu kliķe, kuri savos amatos cer sagaidīt Brežņeva laiku politbiroja vecišķumu. Un galvenais nav gaidāmā balsošana, bet gan tas, ar kādu mērķtiecību nākamais prezidents tiek atbrīvots no nevēlamiem līdzgaitniekiem, kuri varētu mest kaut kādu ēnu uz skatā simpātisko juristu. Skaļākais no šīs sērijas ir miljardiera Semjona Mogeļeviča apcietinājums. Ar daudziem segvārdiem pazīstamais uzņēmējs jau pirms 13 gadiem ASV tika izsludināts starptautiskā meklēšanā (viņam draud ieslodzījums uz 130 gadiem), bet visu laiku Maskava izlikās, ka tai nekas nav zināms. Tikmēr Mogiļevičs atklāti dzīvoja Maskavā, palīdzēja viceprezidentam Medvedevam dibināt starpniekfirmu Rosukrenergo, lai it kā no Turkmenistānas iepirkto gāzi tālāk pārdotu Ukrainai. Kopš deviņdesmito gadu sākuma starpniekfirmas tika radītas, lai veikli zēni "uzvārītos". Pašlaik Ukrainas premjere Timošenko nolēmusi tikt vaļā no šādiem starpniekiem. Turklāt ir ziņas, ka tieši Mogiļevičs palīdzējis Medvedevam kļūt par Gasprom virsuzraugu, un turpmāk šis amats tiek prognozēts Putinam.Ar to pašu nolūku nolemts burtiski sapūdēt cietumos tos bijušos JUKOS vadītājus, kuri nepakļāvās Kremlim. Tie darbinieki, kuri bijuši paklausīgi, tagad kļuvuši par Valsts domes deputātiem, kopskaitā tādi esot astoņi. Apsūdzētā JUKOS viceprezidenta Aleksenjana nopietnās slimības nav arguments, lai šim cilvēkam nodrošinātu kvalificētu ārstēšanu, un šajā jautājumā Kremlis nepakļaujas pat trīskāršas Strasbūras tiesas lēmumam. Atbildi dod vācu izdevums "Die Welt", kurš aprēķinājis, ka afērās ar naftas un gāzes kompānijām Putins personīgi savu turību vairojis par 36 miljoniem dolāru.Nesen RenTV rādīja satriecošu sižetu par to, kā risinājās drāma ar kāda miljonāra šķiršanos no sievas. Lai nebūtu jādala miljoni uz pusēm, sieva tika ieslodzīta psihiatriskajā slimnīcā, bet bērni aizvesti pie tēva. Un septiņus mēnešus māte nesekmīgi cīnījās par saviem bērniem, līdz Kremlim pietuvināts kinorežisors viņas vēstuli nodeva Putinam. Un pēc divām dienām māte bērnus bija atguvusi.Labi ka tā, jo Latvijā šādas šķirties kāras sievas tiek vienkārši nošautas. Faktu minu tāpēc, lai ilustrētu, cik liela vara Krievijā ir viena cilvēka teiktam vārdam: klausa gan tiesneši, gan prokurori.