Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valkas rajona mūziķi pretendē uz Gada Mūzikas balvu

Aldis Dubļāns

2008. gada 6. februāris 12:06

1202
Valkas rajona mūziķi pretendē uz Gada Mūzikas balvu

Pašlaik ir apkopots visu 44 žūrijas locekļu vērtējums, lai noteiktu pērnā gada labākos ierakstus. Rezultātus izpaudīs tikai svinīgajā balvu pasniegšanas ceremonijā šā gada martā.

Kļuvuši zināmi "Latvijas Mūzikas ierakstu

 Gada Balvas 2007" pretendenti.

Uz to pretendē arī mūziķi no Valkas rajona.

 

Pieteikumus konkursam izsūta ne tikai mūzikas ierakstu kompānijas, bet arī paši izpildītāji, kas aizvadītajā gadā ir ierakstījušies un izdevuši to kādā no mūzikas ierakstu formātiem. "Jūtamies gana stipri un mums nav kauns par paveikto darbu," "Ziemeļlatvijai" stāsta Ziemeļlatvijas kameransambļa vadītājs Valdis Drulle. Viņš uzskata, ka tas ir liels panākums - iekļūt starp četriem konkursa nominantiem.

 

Zelta četrniekā ir patīkamiPar kameransambli ir izveidots videoklips un to redzēsim arī televīzijā. Ansambļa dalībnieki, viņu draugi, līdzjutēji un paziņas ir gandarīti, ka kolektīvs pretendē uz mūzikas Gada balvu nominācijā "Labākais akadēmiskās mūzikas albums. Šajā nominācijā uz balvu pretendē vēl trīs muzikālās vienības - "Duende" (Sergejs Jēgers un Artis Gāga), "Ex Animo" (Marta Sudraba un Ventis Zilberts) un "Ne tikai opera..." (Žoržs Siksna).V. Drulle uzskata, ka katru gadu savus ierakstus veido daudzi kori, orķestri, ansambļi un citi muzikālie kolektīvi, tāpēc iekļūšana četrniekā ir jo patīkamāka. Katrs ieraksts var būt veiksmīgāks vai mazāk veiksmīgs. Daudzi mūziķi ierakstās ārzemēs. Tiesa, arī lielākā daļa Ziemeļlatvijas kameransambļa ierakstu ir tapuši ārzemēs, tas ir, Valgā pie Andra Niklaviča.

 

Pārstāv Valkas krāsasIespējams, ka kameransambli dzirdēsim arī lielajā apbalvošanas ceremonijā. "Ir prieks, ka tik lielā pasākumā varam pārstāvēt Valkas krāsas. Visticamāk, ka martā aizsāksim jaunu projektu, tas ir darbu pie nākamā diska, jo ieraksti krājas strauji," stāsta ansambļa vadītājs.Nesen kameransamblis ar akadēmisko mūziku iepazīstināja Valkas pamatskolas audzēkņus, pēc tam līdzīga uzstāšanās bija bērniem Valgā. 22. februārī paredzēts koncerts Valgas kultūras centrā, kur notiks Igaunijas proklamēšanas gadadienas svētki. "Šo koncertu mūziķi aizvadīs kopā ar vokālisti Ingu Šļubovsku. Ansambļa puiši ir gandarīti, ka Valkas un Valgas vienošanas procesā ir arī viņu devums.

 

Pretendē arī Liene ŠomaseŠobrīd plašākai publikai tiek piedāvāta iespēja iepazīties ar katras "Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas 2007" nominācijas pirmo piecnieku. Pavisam drīz sāksies arī skatītāju un klausītāju iepazīstināšana ar balvu nominantiem TV3 ēterā, un tā ilgs līdz pat ceremonijas priekšvakaram. Konkurss notiek jau 12. reizi, un to tiešraidē pārraidīs TV3. Balvas pasniegs 14 ierakstu kategorijās.Vēl gada balvai kategorijā "Labākā šlāgera vai kantri dziesma" ir nominēta bijusī dziedātāja no Valkas rajona Liene Šomase kopā ar Jāni Moiseju par skaņdarbu "Neskaties pulkstenī" un kategorijā "Labākais šlāgeru vai kantri mūzikas albums" par disku "Pasaule ir skaista", arī kopā ar J. Moiseju.