Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Atkal darbojas ielu tirdziņš

Santa Sinka

2008. gada 6. februāris 10:45

2401
Atkal darbojas ielu tirdziņš

Aizvadītajā nedēļā kāds no laikraksta portāla lasītājiem bija pamanījis, ka pie tirdzniecības centra (t/c) "Centrs" Baznīcas laukumā atsākusies rosība ielu tirdzniecībā, par ko pārliecinājās arī "Ziemeļlatvija". Tā tik tiešam bija, kad uz atjaunotajiem galdiem savu produkciju pilsētniekiem piedāvāja ābolu un medus pārdevēji.

Vairs ielu pārdevējiem nav jātirgojas

neatļautās vietās uz līdzi paņemtiem

galdiņiem vai no mašīnām, jo ir atjaunota

 tirgošanās vieta pie tirdzniecības centra "Centrs".

 

Uzzina no paziņas"Par novietotajiem galdiem iepriekšējā vietā uzzināju no paziņas, kas braucis garām lielveikalam un tos pamanījis," stāsta ābolu tirgotājs Sandris Melderis.Viņš priecājas, ka tik ātri veikti galdu rekonstrukcijas darbi un beidzot var atgriezties ierastajā vietā pie "Centra".Arī biteniece par jaunumiem priecājas, jo, kamēr galdi atradās rekonstrukcijā, viņa savu preci tirgoja pie baznīcas sētas uz līdzi paņemtā galdiņa. Viņa par atjaunotajiem galdiem uzzinājusi no t/c "Centrs" vadītājas Natālijas Riženkovas, jo iepriekš vīrs viņai lūdzis paātrināt galdu rekonstrukcijas darbus.Abi sastaptie pārdevēji uzskata, ka noteikti vajadzētu diskutēt par tirgu, kam piemērota teritorija būtu starp Baznīcas laukumu un Kalna ielu aiz autoostas un krodziņa "Akmens vārti", jo gada siltākajā laikā tirgotāju ir daudz vairāk nekā vietu pie "Centra".

 

Galdi gluži kā jauniKaut arī iepriekš tika solīts, ka koka galdu atjaunošanas darbu dēļ tirgošanās vieta līdz 1. aprīlim būs slēgta, tomēr jau janvāra beigās tā tika atjaunota. "Kaut arī atjaunojamie darbi bija lieli, rekonstrukcijas gaitu paātrinājām un soli tika nogādāti iepriekšējā vietā," paskaidro t/c "Centrs" vadītāja N. Riženkova.Tieši tāpēc abi tirgotāji pateicas N. Riženkovai par paveikto."Tirdziņā labprāt iegādājos dažādus dārzeņus, jo zinu, ka tie audzēti tepat Latvijā. Manuprāt, būtiska nozīme ir ekoloģiskai pārtikai, ko Smiltenes veikalos tikpat kā nevar iegādāties," stāsta jaunietis Edgars.