Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valkā. Vidzemniekam jāzina par Vidzemi

Aldis Dubļāns

2008. gada 4. februāris 10:03

1159
Valkā. Vidzemniekam jāzina par Vidzemi

Ņemot vērā citu Vidzemes reģionu līdzšinējo pieredzi, arī par Valku un tās apkārtni turpmāk televīzijā būs ievērojami vairāk sižetu. Iedzīvotājus visvairāk interesē vietējās ziņas, kas noticis ar kaimiņu, kādi notikumi būs vai komentāri par bijušajiem. Neviens taču nedzīvo kā aiz dzelzsbetona žoga publiskai informācijai slēgtā vidē.

Kopš piektdienas Valkas kabeļtelevīzijas abonenti

var redzēt Vidzemes televīzijas

sagatavotās programmas

 

 

"Valka jau izsenis ir mūsu interešu lokā. Esam saņēmuši skatītāju zvanus ar aicinājumiem uzfilmēt tādu vai citādu sižetu. Diemžēl līdz šim valcēniešiem nebija iespēju tos redzēt," skaidro SIA "Valmieras TV" valdes priekšsēdētājs Ingemārs Vekteris.Šajā reģionā nav brīvu ēterfrekvenču, tāpēc signālu no raidītāja Valmierā uztvert nevar. Vienīgā iespēja bija šo signālu pārraidīt uz Valku, izmantojot kabeļtelevīzijas iespējas. Beidzot tas ir izdevies. Tas nozīmē, ka visus Vidzemes televīzijas sagatavotos sižetus un raidījumus redzēs tie Valkas iedzīvotāji, kas ir kabeļtelevīzijas abonenti.

 

Iedzīvotājiem ir tiesības zinātSkatītāji Valkā redzēs arī to, kas notiek citos Vidzemes rajonos.Pašlaik programma ir sadalīta divās daļās - no pulksten 7.00 rītā līdz 17.00 vakarā un no 20.00 līdz 22.30. Rīta raidījumā skatītājus informēs par konkrētās dienas aktualitātēm Vidzemē rādīs dažādus sižetus, arī multiplikācijas filmas izklaides blokā. Savukārt vakarā būs atskats uz aizvadīto dienu, ziņas, autorraidījumi un citas lietas. Vidzemes televīzijai ir sadarbība ar Latvijas Ziņu kanālu, tāpēc sagaidāms plašāks skats uz notikumiem valstī un pasaulē. I. Vekteris uzskata, ka pašlaik piedāvātā programma ir interesanta tiem, kuri vēlas redzēt aktuālas novada ziņas, jo neviens cits televīzijas kanāls to nepiedāvā un diezin vai piedāvās.Vidzemes televīzija tehniski ir gatava uzsākt apraidi 24 stundas diennaktī, taču vēl jāatrisina dažas konceptuālas lietas. Valcēnieši un apkārtnes iedzīvotāji arī turpmāk ir aicināti zvanīt uz televīzijas studiju ziņu producentam pa tālruni 64224925 un informēt par aktualitātēm, kas, viņuprāt, ir sižetu gatavošanas vērtas.Projekts par Vidzemes televīziju ir aizsācies sadarbībā ar Valkas domi. "Tas ir viennozīmīgi, ka līgums ar domi mums ļaus gatavot daudz vairāk informācijas par Valku. Jebkuram pilsētas iedzīvotājam ir tiesības to uzzināt," nešaubās I. Vekteris.

 

Konkurence ir izdevīga skatītājamIespējams, ka sadarbības formas vēl precizēs, piemēram, aktuālas intervijas ar iespējām tiešraidē uzdot jautājumus. Viņš domā, ka skatītājiem ir jāredz tieši tas, kas viņus interesē. I. Vekteris nedomā, ka kompānijas ienākšana Valkā konkurēs ar Valkas vietējās televīzijas programmu "VTV 5", jo patiesībā veselīga konkurence ir pozitīvs dzenulis, turklāt par labu skatītājam. Valkas televīzijas vadītājs Aleksandrs Gruntmanis "Ziemeļlatvijai" paskaidroja, ka viņam nav bail no konkurences. "Es daru savu darbu un lai viņi dara savu. Ja dome žurnālista algošanai Valkas televīzijā būtu piešķīrusi kaut nelielu daļu no tiem 20 tūkstošiem latu, ko saņems valmierieši, mēs nebūtu nekādi nīkuļi," komentē A. Gruntmanis. Uzņēmuma mediju apakšstruktūru vienības ir "Vidzemes televīzija", "Limbažu TV". Šogad paredzēts izveidot korespondentpunktus Madonā un pārraižu punktu Cēsīs, lai Vidzemes TV" raidījumus redzētu ne tikai pilsētā, bet arī tās apkārtnē. Pērn jūlijā izveidots arī "Radio Valmiera" vilnī 102,4, kas pārraida reģionālās aktivitātes. Uzsākts arī jauns uzņēmējdarbības veids - mārketinga un mediju konsultāciju pakalpojumi. Tas nozīmē, ka ikviens uzņēmums var saņemt padomus un pasūtīt reklāmas kampaņas.