Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Skolās turpina Draudzīgā aicinājuma tradīciju

Santa Sinka

2008. gada 31. janvāris 09:36

1853
Skolās turpina Draudzīgā aicinājuma tradīciju

Draudzīgā aicinājuma pasākuma ietvaros pamatskolas skolēni ar interesi ieklausījās uzņēmumu pārstāvju teiktajā, lai uzzinātu par ko varēs kļūt, kad izaugs lieli.

Skolēni grāmatas lasa daudz,

un tās visas viņiem ir kļuvušas par mīļām

 

 

"Lasu tik daudz grāmatu, ka tās visas kļuvušas par mīļām un īpašām. Šodien dzejniece Biruta Žurovska uzdāvināja grāmatu, kuru noteikti izlasīšu," aizrautīgi stāsta Smiltenes Trīs pakalnu pamatskolas skolnieks Kristers Treisners.

 

Visaktīvākie pirmklasniekiTrīs pakalnu pamatskolā Draudzīgā aicinājuma pasākums notiek jau ceturto gadu, tieši tikpat cik skolai gadu. Skolas direktore Inese Raiskuma cer, ka šis pasākums izveidosies par tradīciju, kuru nevēlas pārtraukt.Bērni bija īpaši atsaucīgi, jo pasākuma ciemiņiem tika veltīts koncerts, kurā uzstājās koris, kā arī skolēni teatralizēti izspēlēja dzejnieces Birutas Žurovskas dzejoļus. Visaktīvākie bija jaunāko klašu skolēni, jo pasākums priekš viņiem ir kaut kas jauns un nebijis. Skolēni pasākuma laikā iepazinās ar Smiltenes uzņēmumu pārstāvjiem un uzzināja par ko paši nākotnē varētu kļūt."Liela atsaucība ir no bērnu vecākiem, jo tie dāvāja spēles, ar kurām bērni pēc stundām var spēlēties, kā arī dažādas tehniskas lietas," piebilst I. Raiskuma.Skolas foajē ir izveidots stends, kurā ir to cilvēku vārdi vai uzņēmumu nosaukumi, kuri atbalstījuši Draudzīgā aicinājuma pasākumu.Tāpēc skolas direktore mīļu paldies saka uzņēmumiem - "Evento", "Smiltenes Piens", "Vudlande", "Latvijas valsts meži", "Smiltenes koks", "8CBR", "Mid - land", kā arī uzņēmējam Andrim Gavaram un skolēnu vecākiem.

 

Audzina būt līdzjūtīgiemSmiltenes ģimnāzijā Draudzīgā aicinājuma pasākums notiks šodien pulksten 16.00. Skolā pasākums notiek jau septīto gadu. Līdz šim atbalstīt Draudzīgā aicinājuma ideju un dāvāt grāmatas tika aicināti arī uzņēmumi, bet šogad tikai skolēni un ģimenes. "Mēs vēlamies sagaidīt ne tikai no ārpuses, bet arī paši vairāk atbalstīt savu skolu, bagātināt to ar mācību un daiļliteratūras grāmatām," paskaidro skolas direktore Aija Cunska.Pasākuma ietvaros pateiksies tiem skolēniem, kuru sekmes pirmajā mācību pusgadā aprēķinot vidējo atzīmi, bija astoņas un vairāk balles.Arī Smiltenes Centra vidusskolā Draudzīgā aicinājuma ietvaros uzņēmumi atbalstīja skolu.