Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Konkursā piedalās labākie

Sandra Pētersone

2008. gada 29. janvāris 22:34

2467
Konkursā piedalās labākie

Smiltenes mūzikas skolas audzēkņi savu prasmi tikko apliecinājuši konkursā, kuru skolas pūtēju nodaļas vadītājs Pēteris Vilks atzīst par prestižāko pārbaudi Latvijas mūzikas skolas jaunajiem pūtējiem un sitamo instrumentu izpildītājiem.

Tas bija XIII Latvijas mūzikas skolu pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu izpildītāju konkurss, kuru rīkotāji veltīja XXIV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XIV Deju svētkiem. Tāpēc arī obligāti izpildāmie bija latviešu komponistu skaņdarbi.Smiltenes mūzikas skolu pārstāvēja seši audzēkņi. Visaugstāko sasniegumu - pirmo vietu ar 102,5 punktiem - ieguva Kaspars Šmits (tuba). Diploms un 88 punktu augsts vērtējums - Jānim Namniekam (eifonijs).

Vietu nosaka punktiKonkursā muzicēja arī smiltenieši Raivis Šmits un Gints Elmanis (abi - trompete), Ieva Laganovska (flauta) un Raimonds Elmanis (sitamie instrumenti). P. Vilks skaidro, ka šādā konkursā žūrija dalībniekiem piešķir vietas atbilstoši viņu iegūtajiem punktiem. "Tiek novērtēts katra dalībnieka līmenis, kādā viņš šobrīd atrodas, un ja tas ir augsts, tad arī ir godalgota vieta. Pamatā visi mūsu skolas audzēkņi startēja labi," savus un flautas skolotājas Aijas Krūzes audzēkņus uzteic P. Vilks. Konkursam viņus gatavoja arī koncertmeistares Inga Strazdiņa un Ilze Megne.

Ar stundām nepietiekKaspars Šmits šādā konkursā pirmo vietu ieguva arī iepriekšējā gadā. "Tas nozīmē lielāku atbildību. Visi gaida kaut ko vēl un vēl, un negribas palaisties," atzīst pusaudzis. Tas arī šoreiz nedaudz iespaidojis uzstāšanos.Par diplomu priecājas arī Jānis Namnieks, jo pērn viņš esot palicis pēdējais. Pēc tam mājās vairāk mēģinājis un šogad pārspējis divus gadus vecāku konkurentu."Konkurss ir konkurss. Visi, kuri tajā piedalās, iegulda pamatīgu darbu. Tur nepietiek ar mācību stundā izdarīto. Mājās jāstrādā papildus," uzsver P. Vilks.

Iegūst pieredziKonkursā piedalījās arī Strenču mūzikas skolas audzēknis Juris Vaivads (mežrags) un J. Cimzes Valkas mūzikas skolas audzēknis Ričards Bušs (tenorsaksofons). Kaut arī diplomus puiši neieguva, viņi papildināja pieredzi.