Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valkā ceļš uz bērnudārzu – bīstams dzīvībai

Inga Karpova

2008. gada 29. janvāris 08:05

1760
Valkā ceļš uz bērnudārzu – bīstams dzīvībai

Kopš aizvadītā gada beigām ceļš uz Valkas bērnudārzu "Pasaciņa" lielākoties ir neapgaismots, jo četros apgaismes stabos ir izdegušas elektrospuldzes. Lietus un sniega laikā ceļa posms ir gandrīz nepārredzams, un tas rada pamatotus draudus kājāmgājējiem, galvenokārt bērniem un viņu vecākiem.

 

 

Bērnudārzu katru dienu apmeklē 185 audzēkņi. Neapgaismotā iela ir bedraina un šaura un diemžēl arī bez gājējiem domātās ietves. Bērnudārza vadītāja Laila Ozoliņa atzīst, ka ceļš uz pirmsskolas izglītības iestādi tik tiešām ir drausmīgā stāvoklī - lietus un atkušņa laikā viss liekais ūdens tek pa kalnu lejup un izdangātās bedres pārvēršas par nepārbrienamām lāmām. Visvairāk cieš tie, kuri savus bērnus uz bērnudārzu ved kājām, velosipēdu vai ragaviņām un tā saucamājām pannām. Jāatzīst, ne vienmēr bērnu vecāki ir tik apzinīgi, lai bērnus un paši sevi apgādātu ar atstarotājiem. Lai gan tagad jau pusastoņos no rīta kļūst gaišāks, tomēr redzamība uz neapgaismotās ielas ir vāja.

 

Nomainīs spuldzes Valkas pilsētas domes izpilddirektors Valdis Rogainis "Ziemeļlatvijai" atzīst, ka ir informēts par situāciju uz bērnudārza ceļa."Decembra beigās dome kādā Rīgas firmā pasūtināja vismaz 40 elektrospuldžu. Tās tiks nomainītas pret bojātām un izdegušajām spuldzēm," informē izpilddirektors. Viņš sola, ka, iespējams, jau šonedēļ pilsētā kļūs gaišāks, jo notiks spuldžu nomaiņa vismaz trijos objektos - Ausekļa ielā tranzītielas posmā, Raiņa ielā uz tā saucamā Gaisa tilta un uz ielas pie "Pasaciņas".

 

Neizprot domes dīkstāvi Vairāki "Ziemeļlatvijas" aptaujātie vecāki atzina, ka neizprot domes dīkstāvi, jo tik tiešām uz šīs ielas varēja notikt nelaime. No rītiem šeit satiksme ir intensīva. Četrgadīgā bērnudārza audzēkņa mamma, kura katru rītu savu dēlu uz bērnudārzu ved ar mašīnu, atzīst, ka pa ielu brauc pēc iespējas lēnāk, jo baidās nokļūt satiksmes negadījumā.