Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Sēļu bibliotēka iegūst jaunas telpas

Aivars Zilbers

2008. gada 29. janvāris 08:01

1015
Sēļu bibliotēka iegūst jaunas telpas

Piektdien Valkas pagasta Sēļu bibliotēkā notika iestādes jauno telpu prezentācija. Pasākumā piedalījās pagasta pašvaldības vadība, speciālisti, deputāti un Valkas pilsētas bibliotēkas darbinieki.

Iedzīvotājiem būs pieejams

 internets un daudzi preses izdevumi

 

 

Bibliotēkas vadītāja Dzidra Jevsejeva un interneta dežurante Liene Pilāte atzīst, ka plašākas telpas bija ilgi gaidītas. Pašvaldība ir iegādājusies arī jaunus datorus. "Tagad ciematā interneta pieslēgums būs pieejams gan pieaugušajiem, gan bērniem. Bibliotēka kādreizējā klubā būs izvietota divos stāvos, kas apmeklētājiem ļaus justies ērti. Viņu rīcībā būs seši datori," stāsta Dz. Jevsejeva.

 

Palīdz pašvaldības stiprais plecsValkas pilsētas bibliotēkas vadītāja Ginta Dubrovska uzskata, ka pēdējā laikā bibliotēkām vispār tiek pievērsta liela uzmanība. "Iepriecina, ka tas mudinājis arī vietējās pašvaldības sniegt lielāku atbalstu un palīdzību. Par Valkas pagastu man ir īpašs prieks. Padomes priekšsēdētājs visu laiku domā, ko uzlabot bibliotēku darbā. Ik gadu jaunu grāmatu iegādei lēmējvara piešķir pietiekami daudz naudas, lai lasītāji varētu iepazīties ar visu jaunāko literatūru. Tagad atkal mūsu rajons kļuvis bagātāks ar vienu skaistu bibliotēku," prieku neslēpj G. Dubrovska.Valkas pagasta padomes priekšsēdētājs Guntis Bašķis stāsta, ka pagastā bibliotēkas ir vienīgā vieta, kur iedzīvotājiem pieejams internets, turklāt tās veic arī kultūras centra lomu, jo skolas un kultūras nama ciematā nav. "Tādēļ domājām, ko darīt, lai būtu mūsdienu prasībām atbilstoša bibliotēka. Pirms tam tā atradās kādā dzīvoklī daudzdzīvokļu mājā. Tur bija šauri, turklāt tika aizņemts viens dzīvoklis. Nolēmām iestādi pārcelt uz kluba telpām, jo pašdarbnieku skaits pagastā ir sarucis. Nomainījām ēkai jumtu, logus un durvis, veicām kosmētisko remontu. Jumtu un durvis mainīja SIA "Būvei". Kopumā visi darbi izmaksāja vairāk nekā 10 tūkstošus latu," saka G. Bašķis.Iestādei pašvaldība iegādājās arī jaunas mēbeles. Ir padomāts par bibliotekāres darba apstākļu uzlabošanu. Tagad iestādē ir arī apkopējs un interneta dežurante.

 

Būs pieejami laikraksti un žurnāliApmēram par tūkstoš latiem ir pasūtīti laikraksti un žurnāli. "Preses izdevumi ir dārgi, un ne visus interesējušos žurnālus vai avīzes lauku cilvēki var abonēt. Gribam viņiem maksimāli šo iespēju nodrošināt," saka pagasta priekšsēdētājs.Daudz apsveikuma vārdu saņēma ilggadējā bibliotekāre Dzidra Jevsejeva, kurai šis darbs ir sirdslieta. Viņa cer, ka tagad cilvēki biežāk vērs bibliotēkas durvis. Pagastā ir divas bibliotēkas, un G. Bašķis sola, ka arī otrai Lugažos pēc pāris gadiem būs pilnīgi jaunas telpas.