Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Privātmājas Smiltenē sagaida krāna ūdeni

Sandra Pētersone

2008. gada 23. janvāris 14:58

1585
Privātmājas Smiltenē sagaida krāna ūdeni

Ir pielikts punkts vērienīgam, vairāk nekā gadu ilgam projektam "Ūdensvada un kanalizācijas tīklu paplašināšana un rekonstrukcija Smiltenē". Daugavas, Raiņa un Dakteru ielā ir izbūvēti ūdensvada un kanalizācijas maģistrālie vadi un pieslēgumi uz mājām.

Komisija pieņem Smiltenē

izbūvēto ūdensvadu un kanalizācijas tīklus

 

 

Objektus ekspluatācijā šomēnes pieņēma Valkas rajona pašvaldību būvvaldes izveidota komisija.Kaut arī pieslēgumu izbūve no mājas līdz ielas sarkanajai līnijai iedzīvotājiem jāsedz no saviem makiem, apvaicātie smiltenieši par gaidāmo komfortu tikai priecājas.

 

Būs vannai un veļas mašīnai"Ļoti labi. Tas ir to vērts, jo paliekam vecāki," drīzo ieguvumu uzteic pensionāre Rita Svīķe, neraugoties uz Raiņa ielā pieciestajiem būvdarbiem un izdevumiem ģimenes budžetā. Svīķu ģimene jau daudzus gadus ūdeni smeļ akā un iztiek ar sauso tualeti. Savas privātmājas pieslēgumu pilsētas ūdensvadam un kanalizācijas tīkliem viņi prognozē pavasarī. Tad pilsētas ūdens būs vannai, veļas mašīnai un labierīcībām. Centralizētais ūdensvads un kanalizācijas tīkli ir jaunums Raiņa un Daugavas ielā. "Dakteru ielā ūdensvads ir pārbūvēts ar perspektīvu to pieslēgt Kalnamuižai, turklāt tas savu laiku arī bija nokalpojis," skaidro Smiltenes pilsētas pašvaldības uzņēmuma "Namu un komunālo uzņēmumu pārvalde" (NKUP) valdes priekšsēdētājs Raitis Melderis.

Sarosās arī mazās ielasR. Melderis par projekta lielāko ieguvumu nosauc iespēju minēto ielu un apkārtnes privātmāju iedzīvotājiem pieslēgt savus mājokļus pilsētas ūdensvadam un kanalizācijas tīkliem.Pieslēgumu skaits jau sasniedzis 102 objektus. Papildu tam sarosījušies tuvējo mazo ielu iedzīvotāji. "Lauku ielā 17 mājas jau izbūvējušas kopīgu atzaru par saviem līdzekļiem, lai tiktu pie ūdens un kanalizācijas. Šādas domas vēl ir Vidzemes un Līkās ielas iedzīvotājiem," stāsta R. Melderis.Ūdensvada un kanalizācijas tīklu paplašināšana un rekonstrukcija Smiltenē notika projektā "Ūdenssaimniecības attīstība Austrumlatvijas upju baseinos". To finansē no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda, Latvijas valsts un SIA "NKUP" budžeta. Smiltenē objekta būvuzņēmējs bija SIA "J.S.&J. Ūdensmeistars".

 Projekts "Ūdensvada un kanalizācijas tīklu

paplašināšana un rekonstrukcija

Smiltenē".

 Kopējās sākotnējās izmaksas: 1 215 793,78 eiro. Izbūvēts maģistrālais ūdensvads 3807,81 metri (m);

tā pieslēgumi - 784,03 m;

17 hidranti, divas spiediena paaugstināšanas stacijas.

 Izbūvēti kanalizācijas maģistrālie vadi - 1924,03 m,

pieslēgumi - 449,39 m.