Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenē: Riepas “dzeltenā” vēderam neder

Sandra Pētersone

2008. gada 23. janvāris 11:09

2180
Smiltenē: Riepas “dzeltenā” vēderam neder

Dzeltenais zvanveida atkritumu konteiners nav paredzēts, lai pie tā izmestu automašīnu riepas. To atgādināt cilvēkiem "Ziemeļlatvijā" lūdz laikraksta lasītāja.

 

 

Pirmdien "Ziemeļlatvijas" Smiltenes birojā atskanēja tālruņa zvans. Smilšu ielas mikrorajona iedzīvotāja aicināja nofotografēt pie šās ielas daudzdzīvokļu māju pagalmā novietotā dzeltenā konteinera izmestas riepas.Nepievilcīga bija arī tvertnes apkārtne. Tās "vēders" jau bija maksimāli pārpildīts, par ko liecināja atverēs iesprūdušie maisiņi. Plastmasas maisiņos saliktie atkritumi, kartona kases un četras autoriepas jau bija izveidojušas palielu kalnu dzeltenās tvertnes piekājē.

 

Riepas jau pazudušasSmiltenes pilsētas pašvaldības uzņēmuma "Namu un komunālo uzņēmumu pārvalde" (NKUP) ainavu tehniķe Baiba Rubene skaidro, ka dzelteno konteineru satura izvešana Smiltenē aizkavējusies no šā gada sākuma. Par to visā Latvijā atbild firma "EKO Reverss". Par nepieciešamību izvest konteinerus firmas darbiniekus informē NKUP. "Kā nāk pilni, tā mēs zvanām," stāsta B. Rubene. "EKO Reverss" apkalpo visu valsti, un viņiem ir savas transporta problēmas. Sākām zvanīt no jaunā gada sākuma. Šoreiz viņi tiešām nebrauca ļoti ilgi." Dzelteno konteineru saturu Smiltenē "EKO Reverss" otrreizējai pārstrādei aizveda otrdien. Smilšu ielā tobrīd klātesošie NKUP darbinieki B. Rubenei stāsta, ka automašīnu riepas pie tvertnes vairs neesot bijušas. Iespējams, kāds tās atzinis par labām un paņēmis sev vai pārdošanai.

 

Zaptes burciņa jāizmazgāB. Rubene atgādina iedzīvotājiem, ka dzeltenie zvanveida konteineri ir paredzēti otrreizējai pārstrādei paredzēta izlietota iepakojuma izmešanai: stiklam, plastmasai, kartonam, metālam. Šajos konteineros nedrīkst mest sadzīves atkritumus, piemēram, vecus pārtikas produktus. Diemžēl visi cilvēki to neņem vērā. "Ja izmet ievārījuma burciņu, tad ar visu zapti, nevis izmazgātu trauku. Rīdzinieki stāsta, - kad aizved Smiltenes konteinerus uz šķirošanu, tajos ir ļoti daudz sadzīves atkritumu, kuriem tur nevajadzētu būt," stāsta B. Rubene.Par atkritumu izmešanu dzeltenajos konteineros nav jāmaksā.