Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Gatavojas Trikātas astoņsimtgadei

Santa Sinka

2008. gada 18. janvāris 14:16

1499
Gatavojas Trikātas astoņsimtgadei

Šovasar Trikāta atzīmēs savu astoņsimto jubileju, bet jau tagad izveidota darba grupa, kas centīgi gatavojas nozīmīgajiem svētkiem.

 

 

Izveidotajai darba grupai ir daudz priekšlikumu un iesāktu darbu, lai svētkos pagasts izskatītos vēl skaistāks un sakoptāks."Trīs sapulces mums jau ir bijušas saistībā par svētkiem, kurās spriežam par gaidāmo svētku pasākumiem," stāsta Trikātas pagasta padomes priekšsēdētāja Cilda Purgale.Viņa pastāstīja, ka svētki norisināsies trīs dienas, tie būs 1., 2. un 3. augustā.

 

Atjaunos Pilskalna estrādi"Darba ir daudz, un visam ir nepieciešami līdzekļi, tāpēc strādājam pie tā, kā piesaistīt finansējumu. Viens no dārgākajiem darbiem, kas jāpaveic līdz svētkiem, ir Pilskalna estrādes sakārtošana. Jāveic remontdarbi estrādē un jāizveido skatītāju vietas," stāsta C. Purgale.Pašlaik Trikātā tiek strādāts pie pagasta budžeta plānošanas un 28. janvārī to varētu apstiprināt. Pagasta priekšsēdētāja paskaidroja, ka tikai tad varēs skaidri zināt, cik liels finansējums paredzēts Trikātas 800 gadu jubilejas izdevumiem.Viena no iecerēm, ko līdz svētkiem Trikātā domā īstenot, ir kompaktdisks par pagastu. Tajā fotogrāfijās būs aplūkojama Trikāta gadsimta lokos. "Šis disks būs nozīmīgs un vēsturisks, jo, iespējams, jau 2009. gadā notiks administratīvi teritoriālā reforma, un Trikātas pagasts vairs nebūs kā administratīva vienība," uzskata pagasta priekšsēdētāja.

 

Izveidos Trikātas ģerboniPašlaik laukumā pie pagasta padomes ir izveidota puķu dobe skaitļa 800 veidā, kur pavasarī ziedēs tulpes. Vēl pagasta pašvaldībai ir iecere izveidot Trikātas ģerboni. Ir konkursa nolikums, kas tiks publicēts Trikātas pagasta avīzē, tāpēc ikviens varēs iesniegt savus ģerboņa priekšlikumus.Viens no nozīmīgākajiem darbiem būs Abula upes tīrīšana abpus tiltam pie Pilskalna un uz kapu pusi.