Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Vijciemieši sacenšas skatuves runā

Aldis Dubļāns

2008. gada 16. janvāris 15:19

3806
Vijciemieši sacenšas skatuves runā

Vakar Vijciema pamatskolā notika dzejoļu runas konkurss. Skolēni lasīja Ojāra Vācieša, Imanta Ziedoņa un citu autoru dzeju. Šogad skolēni bija drošāki un par sevi pārliecinātāki.

 

 

Vijciemieši allaž ir bijuši izvirzīti novada sacensībām. 

"Mūsu uzdevums bija izvēlēt labākos, kas pārstāvēs skolu rajona un, ja paveiksies, tad arī novada konkursā," stāsta skolas konkursa organizatore, latviešu valodas skolotāja Aija Melbārde.Viņa uzskata, ka bērni bija labi sagatavojušies.

 

Labprāt analizē priekšnesumusSkolēniem bija daudz laika, jo parasti šie konkursi notika septembrī vai oktobrī. Vispirms notika runāšanas treniņi katrā klasē, pēc tam arī mēģinājumi skolas zālē, lai iejustos telpā. Skolotāja ievērojusi, ka konkursā skatītāju pilnā zālē skanēja labāk nekā mēģinājumos. Visiem veicās tik labi, ka itin nevienam sagatavotais priekšnesums nesajuka."No dažām klasēm bija pat vairāki dalībnieki, un jo īpaši jaunāko klašu skolēni patiešām vēlējās uzstāties. Diemžēl uz konkursu neatnāca visi izvirzītie," smaida skolotāja. Viņa cer, ka nākamgad arī tie sadūšosies un norunās kādu dzejoli. Skolas līmenī konkursā piedalījās visu klašu visi skolēni. Vērtēšanā piedalās klašu audzinātāji, priekšmetu skolotāji un arī paši skolēni. Ja jaunākie tikai pasaka, kas patika, tad vecākie skolēni labprāt analizē priekšnesumus.

 

Uzvar vispieredzējušākāNo 1. - 4. klasēm skolas konkursā piedalījās Nauris Pakalns, Daumants Leimanis, Līga Blausa, Liene Blausa, Evija Paegle un Justīne Melbārde. Uzvarēja Liene no 3. klases. Savukārt no 5. - 9. klasēm dzeju lasīja Sandija Beikmane, Amanda Cerbule, Inese Matuka, Edīte Matuka, Beāte Melbārde, Signija Beikmane, Lauma Marjanova, Guna Dudele, Einārs Jurjāns, Gintars Hāns, Kristīne Broka un Annija Stepkāne. Žūrija uzvaru piešķīra pieredzējušajai I. Matukai. Skolotāja priecājas, ka konkursā piedalījās arī zēni un daudzi dalībnieki dzejoļus izvēlējās paši.Konkursa dalībniece B. Melbārde "Ziemeļlatvijai" atzina, ka Ievas Samauskas dzejoli "Aizmirstais lietussargs" izvēlējusies, darbojoties bērnu žūrijā. Īpašas intereses par dzeju viņai neesot, bet šad un tad kaut ko palasot. G. Dudele pirms uzstāšanās bijusi uztraukusies. Viņa lasīja Pētera Sila vārsmas "Strazds un zvirbulis". Guna atzina, ka šis konkurss daudziem skolēniem ir nozīmīgs. Vijciemieši allaž ir piedalījušies rajona skatuves runas konkursā un bijuši izvirzīti arī novada un valsts mēroga sacensībām.Valkas rajona skolu skatuves runas konkurss notiks 6. februārī, un 22. februārī labākie satiksies novada saietā.