Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Autovadītājus informē par braukšanas apstākļiem

Sandra Pētersone

2008. gada 16. janvāris 14:07

1264
Autovadītājus informē par braukšanas apstākļiem

Arī Smiltenes ceļu rajona dežurantu sniegto informāciju par braukšanas apstākļiem Valkas rajonā iekļaus šodien atvērtajā interneta mājas lapā. Tas ir jaunums, ko autovadītājiem piedāvā valsts akciju sabiedrība (VAS) "Latvijas valsts ceļi".

 

 

Ikviens lietotājs varēs uzzināt aktualitātes uz autoceļiem: braukšanas apstākļus, satiksmes ierobežojumus, informāciju par ārkārtas situācijām un citas derīgas ziņas. "Lapas lietotājiem būs čata iespējas. Viņi varēs izteikt savu vērtējumu par ceļiem un braukšanas apstākļiem," stāsta VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" Smiltenes ceļu rajona izpilddirektors Guntis Beļickis.

 

Bīstams ir melnais ledusInformāciju par braukšanas un laika apstākļiem jebkurā diennakts brīdī var iegūt, arī zvanot VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" dežurantiem. Vidzemes reģiona dežurantu, kurš strādā Smiltenē, var sazvanīt pa tālruni 4772797 vai 28648777, Valkas nodaļas dežurantu - 28651775.Šī ziema nav bagāta ar sniegu, taču tai raksturīga cita, braukšanu apgrūtinoša un bīstama dabas parādība - melnais ledus. Smiltenes ceļu rajona tehnika pēdējo reizi ceļus šī iemesla dēļ Valkas rajonā ar sāli kaisīja aizvadītajā svētdienā. Autovadītājiem melnā ledus dēļ jābūt īpaši piesardzīgiem, jo to ir grūti pamanīt.

 

Nevar braukt paviršiDažkārt ceļš atsevišķos posmos izskatās slapjš, taču patiesībā to klāj plāna caurspīdīga ledus kārtiņa un brauktuve ir slidena. Melnais ledus veidojas, ja gaisa temperatūra ir plus grādi, bet ceļa virsmai - zemāka."Latvijas valsts ceļi" atgādina, ka lielākā daļa ceļu satiksmes negadījumu notiek nevis sliktu laika apstākļu, bet gan autovadītāju paviršības vai bīstamu braukšanas paradumu dēļ.

 

Jāpaļaujas uz savu galvuTam piekrīt arī smiltenietis Dzintars. "Gandrīz visi brauc uz simta pat tad, ja ceļi ir slideni. Rezultāti redzami katru dienu. Tāpat daudzi brauc, paļaujoties uz riepām un mašīnu elektroniskajām iekārtām, bet bez savas galvas. Taču šoferis ir pats galvenais," uzskata autovadītājs.