Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Kaimiņos medniekiem veicas

2008. gada 15. janvāris 14:20

2954
Kaimiņos medniekiem veicas

"Lai arī laika apstākļi līdz šim medībām nebija sevišķi labvēlīgi, jo nebija sniega, medniekiem medībās veicās labi - Ziemeļaustrumu virsmežniecības teritorijā jau ir nomedīts atļautais lūšu skaits, Gulbenes rajona triju mednieku kolektīvu - "Ievugrava", SIA "Mežsētas 97" un daukstēnieša Valda Bisenieka mednieku kolektīva - medniekiem izdevās arī ielenkt un nomedīt vilku," raksta www.dzirkstele.lv

Šomēnes vilku izdevās nomedīt Valda Bisenieka mednieku kolektīva biedram Ivanam Ivanovam. "Kaimiņu kolektīva mednieki savās medību platībās manīja vilku pēdas, tās veda uz mūsu medību platībām. Pēc pēdām varēja spriest, ka ir atnākuši pieci vilki. Sazvanījāmies un ar triju kolektīvu medniekiem no "Ievugravas", SIA "Mežsētas 97" un daukstēnieša Valda Bisenieka mednieku kolektīva, kuri tobrīd varēja atbrīvoties, devāmies uz mežu. Tā mēs gājām, līdz uzgājām pelēčus," stāsta mednieks.

"Vilku nav tik viegli nomedīt. Ja meža cūka iet, viss apkārt brakšķ, bet vilks ir ļoti viltīgs un kluss. Lai arī viņš bija samērā tālu, man izdevās viņu nošaut. Redzēju vēl arī otru vilku, taču to caur krūmiem es nebūtu varējis nošaut. Vēl vienu vilku cits mednieks ievainoja, taču viņam izdevās aizmukt, arī pārējie aizgāja."

Svētdien mednieki atkal devās medībās un atkal manīja divu vilku pēdas, tās sekoja meža cūku pēdām.

I.Ivanovs atzīst, ka mednieki raizējas, ka vilki un lūši, kuru ir saradies diezgan daudz, izķer neaizsargātos dzīvniekus.

"Mums medniekiem ir arī jārūpējas par dzīvnieku populācijas saglabāšanu, bet vilki ir lieli kaitnieki," saka mednieks.

I.Ivanovs atklāj, ka medības viņam ir jauks hobijs.

"Man patīk pastaigāt pa mežu, paelpot svaigu gaisu, ne jau katru reizi arī vajadzīgs tas medījums," atzīst I.Ivanovs.

Viņš medī jau apmēram trīspadsmit gadus. Šajā laikā ir iegūti gan skaisti aļņa ragi, gan arī lieli meža cūkas ilkņi.

"Tagad izdevās nomedīt arī vilku, gribētos vēl kādreiz tikt arī pie lūša," saka mednieks.

 

Piebilstams, ka vēl līdz 9.februārim gan Gulbenes, gan Alūksnes, gan arī Balvu rajona mednieku iepriekšējo gadu veikumu var apskatīt medību trofeju izstādē Ziemeļaustrumu virsmežniecības telpās Gulbenē, Pamatu ielā 14.