Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenē ziedo dāvanas bērnu dvēselei

2008. gada 15. janvāris 08:39

977
Smiltenē ziedo dāvanas bērnu dvēselei

Gandrīz 80 bērnu no maznodrošinātām ģimenēm Vijciema, Smiltenes un Jaunpiebalgas pagastā šonedēļ saņems rotaļlietas un grāmatas. Palīdzēt viņiem ikvienu atsaucīgu cilvēku labdarības akcijā "Neizmet... Ziedo... Iepriecini..." aicināja Baltijas Starptautiskās akadēmijas (BSA) Smiltenes filiāles uzņēmējdarbības 3. kursa studenti.

Studenti sarīko akciju, lai iepriecinātu mazturīgo ģimeņu bērnus

 

Pirmie ziedotāji sestdien Smiltenes kultūras un sporta centra mazajā zālē ieradās jau akcijas sākumā ap pulksten 10.00."Patīkami, ka cilvēki cenšas, lai arī šiem bērniņiem ir kaut neliels prieciņš," "Ziemeļlatvijai" saka smilteniete Inga Ozola. Labdarībai viņa ziedo pirmo reizi un, tāpat kā citi apvaicātie ziedotāji, aicina līdzīgas labdarības akcijas rīkot biežāk.

 

Dod iespēju palīdzēt"Varbūt cilvēki kļūs iejūtīgāki, atsaucīgāki. Agrāk es nezināju, kā varu palīdzēt citiem," atzīst I. Ozola. Par studentu rīkoto labdarības akciju jaunā sieviete uzzināja no pastkastītē iemestās zīmītes, kā arī izlasīja plakātu Smiltenes tirdzniecības centrā.BSA uzņēmējdarbības 3. kursa studenti tajā lūdza cilvēkus ziedot grāmatas bērniem līdz 10 gadu vecumam un maz lietotas rotaļlietas. Par šo ieceri rakstīja arī "Ziemeļlatvija". Rīkojot labdarības akciju, studenti vēlējās palīdzēt sociāli vismazāk aizsargātajām bērnu grupām un pievērst sabiedrības pārtikušākās daļas uzmanību tam, ka nevajadzētu izmest labas rotaļlietas un grāmatas. "Cerēju, ka vairāk būs praktisku lietu, piemēram, drēbīšu. Šīs dāvanas ir vairāk bērnu dvēselei, viņu priekam," pārskatot saņemtās veltes, galvenokārt mīkstās rotaļlietas, spriež Vijciema pagasta sociālā darbiniece Sandra Lauciņa. Kaut arī jau esot pagājuši laiki, kad mazturīgajās ģimenēs bērni spēlējās ar plastmasas pudelēm vai citiem sadzīves priekšmetiem un rotaļlietas tagad ir katrā ģimenē, bērniem vienmēr ir prieks par katru jaunu spēļmantiņu.

 

Arī ziedotāji saņem dāvanasI. Ozola akcijā ziedoja pūkainus lāčus, lelles un grāmatas. "Domāju arī par drēbēm, taču plakātā par tām nekas nebija teikts. Tagad redzu, ka arī apģērbu tomēr varēja ziedot," secina smilteniete.Akcijas rīkotāji šādu palīdzības veidu tomēr īpaši neuzsvēra, šauboties, vai visi ziedotāji sapratīs, ka citiem jādāvina labas, tīras, izgludinātas un salocītas drēbes. Tomēr tik un tā dāvanu maisiņos bērniem tika arī pavisam jauns apģērbs - krekli, bikses, cepurītes, ko dāvināja Smiltenē reģistrēts nodibinājums "Sauleskalns".Pavisam BSA studentu aicinājumam atsaucās gandrīz 40 cilvēku. "Akcija izdevās," kursabiedru vārdā visiem ziedotājiem pateicas Valdis Šaicāns, ikdienā - Vijciema pagasta uzņēmuma "Cellīši un partneri" līdzīpašnieks. Viņš un Pārsla Jansone, Jaunpiebalgas kultūras nama direktore, uzņēmās lielākos akcijas rīkošanas pienākumus. Taču akcijā piedalījās gandrīz visi kursa audzēkņi, un katram bija savi pienākumi. Piemēram, skaistās grāmatzīmes - kalendārus garā dzeltenā aploksnē, ko saņēma katrs ziedotājs, darināja Līvija Kandele un Ligita Ozola.Vēl viena pateicība ziedotājiem bija Jaunpiebalgas bērnu vokālā ansambļa "Žagariņi" koncerts. Klausītāji to atzīst par jauku, aizkustinošu.

 

Vai būs tradīcija, vēl nezinaCilvēku atnestās mantas un grāmatas studenti tūlīt dalīja atbilstoši bērnu vecumam un salika glītos papīra maisiņos. "Visu izdalījām tā, ka aptuveni 20 dāvanu tika bērniem Vijciema pagastā, tikpat - Smiltenes pagastā, bet pārējās - Jaunpiebalgas pagastā, kur tās sociālajam darbiniekam nodos mūsu kursa biedrene," stāsta V. Šaicāns.Arī Vijciema un Smiltenes pagastos ģimenēm ziedojumus dalīs pašvaldību sociālās darbinieces. "Pavisam mūsu pagastam ir 18 dāvanu, kura šonedēļ pasniegšu maznodrošinātajām ģimenēm, it īpaši ģimenēm ar daudziem bērniem. Jau sazinājos ar skolu un bērnudārzu, lai zinātu, kas kuram vairāk nepieciešams," stāsta S. Lauciņa.Vai šāda labdarības akcija kļūs par BSA minētā kursa studentu tradīciju, viņi šobrīd vēl nevar pateikt. "Par to spriedīsim, kad apkoposim rezultātus un aptaujāsim sociālos darbiniekus," saka V. Šaicāns.