Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Mediķi uzskata, ka Valkas pacienti ir ieguvēji

Aldis Dubļāns

2008. gada 13. janvāris 11:56

3383
Mediķi uzskata, ka Valkas pacienti ir ieguvēji

Vidzemes slimnīcas Valkā ambulatorajā nodaļā darbu turpina tie paši speciālisti, kas tur strādāja pirms apvienošanas. Arī pieņemšanas laiki nav mainījušies.

 Trīs mēnešus pēc apvienošanās

"Izņēmums ir dakteris Jānis Batalauskis, kuram saistībā ar darbu Valmierā pacientu pieņemšanas laiks Valkā kļuvis īsāks," "Ziemeļlatviju" informē Vidzemes slimnīcas sabiedrisko attiecību konsultante Benita Brila.

 

Ar iepriekšēju pierakstuPacientiem Valkā joprojām pieejami visi tie paši izmeklējumi, kas bija pirms slimnīcu apvienošanās. Diagnostiskie izmeklējumi (rentgens, elektrokardiogramma u.c.) ir pieejami katru dienu. Tāpat tiek veiktas ultrasonogrāfijas - ginekoloģiskie izmeklējumi trīs reizes nedēļā, bet vēdera dobuma ultrasonogrāfijas - reizi nedēļā. Laboratorija Valkā pieņem pacientus katru darbdienu, un turpat uz vietas iedzīvotāji var nodot visas nepieciešamās analīzes. Tās aizceļo uz laboratoriju Valmierā, kur pieejamas modernākas izmeklēšanas iekārtas un ir plašākas iespējas. To rezultātus valcēnieši tāpat atkal var saņemt uz vietas, nemērojot kilometrus uz Valmieru.Viens no jaunumiem - acu ārste Rudīte Putna tagad strādā pēc iepriekšēja pieraksta. Tas nozīmē, ka pacientiem nav jātērē savs laiks, sēžot rindā. Lai valcēniešiem būtu ērtāk nokļūt pie endokrinologa un urologa, šie speciālisti kopš decembra reizi mēnesī ar iepriekšēju pierakstu pieņem pacientus Valkā. Pieteikšanās pie šiem speciālistiem notiek ambulatorās nodaļas reģistratūrā Valkā. Pieraksta rindas garums jau pirmajā mēnesī liecina, ka endokrinologa un urologa konsultācijas valcēniešiem ir gaidītas un nepieciešamas.

 

Stacionārā nodaļa arī ValkāPēc slimnīcu apvienošanas Valkā darbu turpina terapijas, ķirurģijas, traumatoloģijas, neiroloģijas un ginekoloģijas profila stacionārs, pavisam 45 gultas. No tām 18 paredzētas terapijas pacientiem, 10 - ķirurģijas, septiņas - neiroloģijas un pa piecām traumatoloģijas un ginekoloģijas pacientiem. Trīs gultas atvēlētas pacientiem, kuriem nepieciešama īslaicīga sociālā aprūpe. Ambulatora raksturu problēmu un nelielu traumu gadījumos pacienti medicīnisko palīdzību joprojām var saņemt Valkā.Stacionārs ir paredzēts plānveida pacientu ārstēšanai. Visu diennakti slimnīcā ir pieejams dežūrārsts, kurš izvērtē pacienta stāvokli un nosaka turpmākās ārstēšanās vietu. Smagu traumu un akūtu saslimšanu gadījumos pacientu nekavējoši nogādā Valmierā, kur viņš saņem neatliekamu un specializētu palīdzību. Pēc akūta stāvokļa novēršanas, kad slimnieka stāvoklis ir stabilizējies, kad vairs nav nepieciešami sarežģīti izmeklējumi, speciālistu uzraudzība un viņam nozīmēta terapija, valcēniešus parasti pārved uz Valku - tuvāk savai dzīvesvietai. Tur pacients turpina atveseļošanos kompetenta speciālista uzraudzībā.

***VIEDOKĻI***VEIDOKĻI***VIEDOKĻI***VIEDOKĻI***VIEDOKĻI***VIEDOKĻI***VIEDOKĻI***

Mārīte Magone:

Man radās sajūta, ka slimnīca Valmierā ir pārblīvēta. Ar dakteriem viss ir kārtībā, bet vidējais medicīniskais personāls ir pārstrādājies, visu laiku skriešus. Tos skatus nevaru aizmirst, un kaut kas šajā kārtībā nav riktīgi.

Andris Niklavičs:

Mana pieredze ar slimnīcām ir gaužām niecīga. Nespēju domāt par servisa peripetijām, jo biju koncentrējies uz savas veselības sakārtošanu. Šķiet, ka slimnīcā viss ir normālā kārtībā. Neesmu nedz vīlies, nedz sajūsmā.