Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Policijā notiek paaudžu maiņa

Aldis Dubļāns

2008. gada 12. janvāris 08:00

3214
Policijā notiek paaudžu maiņa

Nupat ir saņemta oficiāla informācija par Valkas rajona Policijas pārvaldes pērnā gada darbu. Pārvaldes priekšniecei Annai Justei ir pamats būt gandarītai, jo rezultāti ir labāki nekā 2006. gadā.

Lielākā daļa Valkas policijas pārvaldes darbinieku ir gados jauni cilvēki

 

"Noziegumu atklāšanas ziņā Vidzemē esam kā bronzas medaļnieki. Mūs ir apsteidzis tikai Gulbenes un Alūksnes rajons," informē A. Juste.Jautāta, kurš noziegums sabiedrībā pērn izraisīja vislielāko viļņošanos, priekšniece atbild, ka tā bija slepkavība rudens pusē pilsētas centrā. 7. janvārī notika tiesa, un vainīgais jau atrodas ieslodzījumā.

 

Uzlabojas rezultāti sportāPērn par pieciem mazāk ir ceļu satiksmes negadījumos cietušo un bojā gājušo. Visi 12 gadījumi ir atklāti un nosūtīti tiesai. Ir ievērojami pieaudzis dzērumā braukušu autovadītāju skaits. Ja 2006. gadā to bija 38, tad pērn - 55. Mazāk ir zādzību un laupīšanu, bet tā ir tendence visā valstī. Valkas rajonā ir bijušas četras nelikumīgas koku ciršanas.Valkas rajona policijas pārvaldē trūkst tikai viens darbinieks. "Lielākā daļa darbinieku ir jauni cilvēki ar gada, divu vai trīs stāžu. Notiek paaudžu maiņa. Jaunajiem ir visas iespējas veiksmīgi uzsākt karjeru," uzskata A. Juste. Viņa priecājas, ka, pateicoties šim aspektam, pārvaldei ievērojami uzlabojas rezultāti sportā. Pērn valsts policijas sacensībās obligātajos sporta veidos savā grupā šaušanā un tuvcīņā iegūta 1. vieta, bet krosā - 2.

 

Inflācija veicina zagšanuPriekšniece ir nobažījusies par iespējamo zādzību skaita pieaugumu. Tas augstās inflācijas dēļ. Valkas rajonā ir daudz bezdarbnieku, cilvēku bez ienākumiem un tādu, kuri nekad nav strādājuši, taču katram ir jāēd. Pārvaldes priekšniece gan piebilst, ka to grūti paredzēt.A. Juste ir gandarīta, ka uzlabojušās attiecības ar kaimiņiem igauņiem. Ja citviet Latvijā kopējas patrulēšanas tikai tagad uzsāk, tad valcēniešiem jau ir gadu ilga, turklāt pozitīva pieredze. Valcēnieši vairs nav pārsteigti, ieraugot pilsētā Igaunijas policijas mašīnas. Pie tā ir jāpierod, un šis process turpināsies.