Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Tik rupjš florbola mačs Valkā sen nav bijis

Aldis Dubļāns

2008. gada 10. janvāris 10:30

62
Tik rupjš florbola mačs Valkā sen nav bijis

Pēc Jaungada brīvdienām Valkas sporta hallē ir atsācies pilsētas atklātais čempionāts florbolā. Otrdien pirmās divas spēles pret Valkas rajona komandām aizvadīja Mazsalacas komanda.

 

"Lai arī zaudējām, ar šo spēli esmu ļoti apmierināts. Viss ir relatīvi. Pretinieku komandā spēlēja pieauguši vīri, turklāt trīs no viņiem ir 1. līgas spēlētāji. Acīmredzams, ka mūsu bērniem ir jūtams progress. Spēle ar tik spēcīgu komandu noritēja itin līdzvērtīgi. Tā bija skaista spēle. Man šķiet, ka pretinieki spēlēja pārlieku rupji. Ar bērniem tā nedrīkst," komentē Valkas pamatskolas komandas "Storm" treneris Roberts Bagdesarjans.

 

Cīņasspara bērniem netrūkstValcēnieši mazsalaciešiem zaudēja ar rezultātu 3:4. Pirmie divus vārtus pēc kārtas spēles pašā sākumā iesita viesi un šķita, ka viņu individuālās meistarības fonā "Stormam" nav nekādu izredžu. Tomēr spēle itin ātri izlīdzinājās un otrā puslaika vidū rezultāts bija 3:2 valcēniešu labā. Pirmais skatītājiem lika uzgavilēt Toms Riekstiņš. Uzvara bija itin tuvu, taču Mazsalacas komanda prata sakopot visus spēkus un spēles noslēgumā iesita vēl divus vārtus. Vārtsargam Dāvim Lozdam neko nevar pārmest, jo viņš atvairīja daudz vairāk sitienu nekā viņa kolēģis laukuma pretējā pusē. Arī cīņasspars komandai bija atlikulikām. Tiesa, grūti piekrist trenerim, ka tā bija skaista spēle. To var attiecināt tikai uz iesistajiem vārtiem. Šo drīzāk varētu nosaukt par rupju vai netīru spēli. Abu komandu dalībnieki itin bieži sēdēja uz sodīto soliņa."Mazsalaca" Valkas čempionātā ir spēlējusi arī iepriekšējos divus gadus. "Mums nepatika, ka valcēniešu treneris ir samācījis rupjas spēles elementus, jo sevišķi, ja tie ir mazi bērni. Tas nav forši. Protams, mūs arī izprovicēja uz rupjībām un mēs atbildējām. Saprotami, ka kopumā esam apmierināti, jo izdevās uzvarēt," gandarīts komandas spēlētājs Jānis Kaužēns.

 

Mazie atbild uz rupjībāmMazsalacā florbols ir populārs sporta veids. Komanda piedalās ne tikai Vidzemes čempionātā, bet arī tuvāko pilsētu atklātajos turnīros. Viesi neslēpj, ka vēlas uzvarēt arī Valkas mačos.Spēles tiesnesis Salvis Stepiņš, lūgts komentēt spēles norisi, sacīja, ka tieši mazsalacieši mācējuši meistarīgi izprovocēt Valkas puišus uz rupjībām. Diemžēl mazie uz tām atbildēja. Vēl viņam nepatika, ka pārlieku bieži viesi komentēja tiesneša lēmumus. Nākamajā spēlē "Mazsalaca" pārliecinoši ar 6:0 pieveica "Ērģemi". Pašlaik čempionātā rezultatīvāko spēlētāju topu ar astoņiem punktiem (divi iesisti un sešas rezultatīvas piespēles) vada "Blomes" komandas dalībnieks Alvis Dāle. Nākamais ar septiņiem iesistiem vārtiem ir Guntis Albergs no "Čomiem", bet trijnieku noslēdz "Storm"dalībnieks Eduards Vjazovs (četri iesisti un divas piespēles).