Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ģimenes un iestādes Smiltenē saņem balvas par īpašumu izrotāšanu

Sandra Pētersone

2008. gada 10. janvāris 08:52

1303
Ģimenes un iestādes Smiltenē saņem balvas par īpašumu izrotāšanu

Vakar Smiltenes pilsētas dome pārsteidza trīs ģimenes un divas iestādes, pasniedzot balvas par viņu īpašumu skaistajiem rotājumiem Ziemassvētkos un gadu mijā.Tā ir pašvaldības ieviesta jauna tradīcija.

 

"Jau novembra nogalē aicinājām smilteniešus rotāt savus namus, iestādes un māju pagalmus, lai mūsu pilsēta sasildītu sirdi un patīkami pārsteigtu ikvienu, kurš šeit ierodas Ziemassvētku laikā. Tas arī ir izdevies," priecājas Smiltenes pilsētas domes ainavu arhitekte Laima Šmite - Ūdre.

 

Rotā romantiski un pasakainiSkaistāk, oriģinālāk un interesantāk izrotāto ēku un teritoriju īpašnieki - Ziemassvētku noformējuma veicināšanas balvu ieguvēji Smiltenē ir: Trīs pakalnu pamatskola (par logu oriģinālo dekorāciju, izmantojot trīs pakalnu simboliku, kas kopā veido skaistu fasādes noformējumu gan dienā, gan naktī); Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca (par romantiskas un pasakainas noskaņas radīšanu); Rozīšu ģimene Meža ielā 3 (par gaumīgu un saskaņotu noformējumu);Vilku ģimene Galdnieku ielā 10a (par gaišuma radīšanu, kas pārredzams no dažādiem pilsētas skatu punktiem); Ozolu ģimene Lauku ielā 7 (par Ziemassvētku noskaņas veidošanu).

 

Pateicas arī uzņēmējiemPašvaldība uzteic arī Baznīcas laukuma un Pils ielas namu īpašniekus, kuri ik gadu iesaistās pilsētas rotāšanā, to izgaismojot un veidojot vienotu noformējumu un noskaņu, tāpat arī - uzņēmējus Stacijas, Dzirnavu un Rīgas ielā.Ievēroti arī Ziemassvētku noformējumi smilteniešu īpašumos Daugavas ielā 37, 46, 58, Valmieras ielā 21, 22, Gaujas ielā 15, Jaunā ielā 18, 26, Līkuma ielā 13, 17, Raiņa ielā 86 un Audēju ielā 11a.

 

Sasildīja cilvēku sirdis"Varbūt kāda svētku gaismiņa netika pamanīta, kaut gan rūķi izstaigāja visu pilsētu. Tāpēc tagad pateicamies visiem, kuri svētku gaidīšanas laikā sasildīja un ielīksmoja cilvēku sirdis, izrotājot savus īpašumus. Priecē, ka ik gadu Ziemassvētku gaišums pilsētā vēršas plašumā. Ceram, ka tā būs arī nākamajos gados," teic L. Šmite - Ūdre.