Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Pedro jāsargā no sala un sniega

Inga Karpova

2008. gada 9. janvāris 08:01

3146
Pedro jāsargā no sala un sniega

Janvāris mūs pārsteidzis ar salu un sniegu, tāpēc nereti Valkas ielās redzami īpašos kombinezonos tērpti neliela auguma sunīši.Apģērbs dzīvnieku pasargā no aukstuma un lieka mitruma.

 

Jorkšīras terjeram Pedro saimnieki - Ināra un Laimonis - ir parūpējušies par īpašiem vasaras un ziemas kostīmiem, kas augumā nelielo sunīti pasargā no nelabvēlīgiem laika apstākļiem. Pašlaik sunītis valkā speciāli šūtu zaļu ziemas kombinezonu.

 

Kostīms ar atstarotājiemKostīma iekšpusē iestrādāta mākslīgā siltā odere, bet virspusē - ūdens necaurlaidīgs materiāls, kuram uzšūtas divas atstarojošas līnijas. Ināra uzskata, ka autovadītāji Pedro bieži vien sīkā auguma dēļ nemaz nepamana, tāpēc svarīgi sunītim ir pie kostīma piekārt vairākus atstarotājus. Kostīmam uz muguras ir savilktas gumijas. Ar to palīdzību tas vairāk piekļaujas dzīvnieka mugurai un neļauj piekļūt klāt aukstumam. Saimniece novērojusi, ka mīlulim bieži vien salst kājas, bet dzīvnieks protot sasildīties, paceļot vienu vai otru kājiņu. Kombinezons šūts Valkas vietējā šūšanas pakalpojumu sniegšanas firmā un izmaksājis ap 20 latiem. Ināra pieļauj, ka tagad tas maksātu ievērojami vairāk.

 

"Suņi nemaz tik vienkārši nevar apaukstēties," uzskata Valkā praktizējošā veterinārārste Ingrīda Vilne. Tomēr viņas praksē ir bijuši gadījumi, kad jāārstē apaukstējies suns. Dzīvnieks var apsaldēties, ja ir bijis stipri izmircis un uzturējies ilgu laiku laukā vējā. I.Vilne atbalsta mazo mīļsunīšu saimniekus, kuri parūpējušies par īpašajiem ziemas kostīmiem. Ja sunītis ir pieradis dzīvot tikai istabā, guļ uz apsildāmās grīdas, viņam ir neliels tauku slānis un īss apspalvojums, tad viņam ir nepieciešams papildus siltums. I. Vilne redzējusi kostīmus arī augumā lieliem un spalvainiem suņiem, tas gan viņiem šķitis jocīgi.

Uzziņai:

Suņa apaukstēšanās pazīmes:* Paaugstināta ķermeņa temperatūra* Klepus* Trokšņi plaušās