Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Izvērtējot sporta sezonu Smiltenē, godā ceļ jaunos, talantīgos sportistus

Sandra Pētersone

2008. gada 7. janvāris 13:12

2344
Izvērtējot sporta sezonu Smiltenē, godā ceļ jaunos, talantīgos sportistus

Arī "Liepājas metalurga" komandas futbolists smiltenietis Kārlis Ozols piektdien priecājās par saņemto balvu Smiltenes sporta sezonas gada noslēguma pasākumā.

13 gadu vecais sportists atzīts par pilsētas Gada cilvēku futbolā to nomināciju grupā, kuras attiecas uz Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) sporta veidiem.Izvērtējot aizvadītā gada sporta sezonu, tika pasniegtas balvas pavisam 11 nominācijās. 

"Smiltenē notiekošo sporta pasākumu kvalitāte, daudzums, piedāvājums un sportistu uzrādītie rezultāti apliecina, ka sports pilsētā uz kopējā Latvijas citu mazpilsētu fona attīstās labi," ar gandarījumu atzīst Smiltenes sporta centra priekšsēdētājs Guntars Markss.Lai pateiktos sporta jomas cilvēkiem par ieguldīto darbu, Smiltenes sporta centrs atkal atjaunojis īslaicīgi pārtrauktu tradīciju - sporta sezonas gada noslēguma pasākumu. Piektdien vakarpusē Parka viesnīcas "Brūzis" banketu zālē pulcējās sportisti, viņu treneri un menedžeri, sporta pedagogi, sporta klubu vadītāji, pilsētas domes pārstāvji un citi pilsētas sporta dzīves organizatori un atbalstītāji.

 

Novērtē jaunos un talantīgos"Smiltenē ir daudz sporta veidu un īsti sporta fani, par ko mūs apskauž lielākas pašvaldības," to, ka pilsētā sporta dzīve sit augstu vilni, apliecina arī pasākumā klātesošais Smiltenes pilsētas domes pārstāvis pašvaldības izpilddirektors Uldis Rudzītis.To, kuri sportisti 2007. gadā uzteicami īpaši un atzīstami par laureātiem, šoreiz nolēma Smiltenes sporta skola un sporta klubi tajos sporta veidos, kuros sportisti startē Latvijas čempionātos vai tiem pielīdzinātajās jaunatnes līgas sacensībās. Par to vienojās Smiltenes sporta centra valde, uzticot sporta skolai un sporta klubiem konkrēto sportistu izvirzīšanu. Gandrīz visās nominācijās 2007. gada cilvēki Smiltenes sportā ir gados jauni, talantīgi sportisti, kuri sevi apliecina ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas un atsevišķos gadījumos pat pasaules mērogā.Atsevišķa laureātu grupa ir tajos sporta veidos, kuros audzēkņus trenē Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skola. Sporta skola par 2007. gada labāko sportistu basketbolā atzinusi Arti Jokstu, BMX - Jāni Ērgli, vieglatlētikā - Līnu Mūzi, volejbolā - Elzu Cīruli, futbolā - Kārli Ozolu.

 

Pateicas par mūža ieguldījumu"Pārējie Smiltenes Gada cilvēki sportā noteikti pilsētā populārākajos un titulētākajos sporta veidos," skaidro G. Markss. Smiltenes sporta laureāti 2007. gadā ir: Andis Rozītis - Smiltenes BJSS jauno futbolistu treneris, kura trenētie U-9 komandas zēni aizvadītajā gadā izcīnīja trešo vietu Latvijas čempionātā; Gvido Ķikāns - futbola kluba "Abuls" komandas kapteinis un vārtsargs, Smiltenes futbola atbalstītājas firmas "Viva sport" pārstāvis; Vairis Aļeksējevs - motosportists, pērn izcīnījis 24. vietu pasaules čempionātā jauniešiem motosportā 85 kubikcentimetru klasē; Jānis Rezins - riteņbraucējs, Latvijas junioru izlases dalībnieks, Latvijas čempions, Artūrs Pauliņš - orientierists, pērn ieguvis bronzas medaļu Eiropas jauniešu čempionātā; Ligija Rainbaha - ilggadēja sporta skolotāja. L. Rainbahu pasākumā cildināja par ieguldījumu Smiltenes sporta attīstībā. Tā ir jauna nominācija pilsētas sporta sezonas izvērtējumā.

 

Dāvanā saņem žurnālu "Sports"Visi sporta laureāti saņēma Smiltenes pilsētas domes balvas - žurnāla "Sports" abonementu 2008. gadam. Par izteikto atzinību iepriecināts ir arī 14 gadu vecais motosportists Vairis Aļeksējevs, kurš ikdienā mācās Smiltenes ģimnāzijas 8. klasē. Motokrosā viņš startē 12 līdz 15 gadus vecu jauniešu grupā, pārstāvot klubu "CAMK Latgale", un brauc ar "Hondas" sacīkšu motociklu. Par lielāko panākumu 2007. gadā pusaudzis uzskata 24. vietu pasaules čempionātā, sacenšoties ar 60 konkurentiem. Vēl viņš izcīnījis 3. vietu Igaunijas atklātajā čempionātā un 5. vietu Baltijas kausa izcīņā. Sporta laureātu nominācijas atklāj tendenci, - Smiltenē aug sporta skolotāju un treneru laikus pamanīti jauni, talantīgi sportisti. "Paldies manam trenerim Andim Rozītim un vecākiem," par futbolista karjerā sasniegto saka 13 gadu vecais Kārlis Ozols. Šobrīd Kārlis trenējas Liepājā, "Liepājas metalurga" U-13 A komandā. "Liepājas metalurga" treneri pamanīja perspektīvo centra aizsargu Vidzemes čempionātā, kur Kārlis spēlēja Smiltenes BJSS komandā.