Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenes izaugsmi pašvaldība redz arī nākamgad

Sandra Pētersone

2007. gada 28. decembris 13:02

919
Smiltenes izaugsmi pašvaldība redz arī nākamgad

Aizvadītais 2007. gads bijis labvēlīgs Smiltenes pilsētas attīstībai. Pašvaldības vadītājs Ainārs Mežulis ir pārliecināts, ka tāds būs arī nākamais 2008. gads. Pilsētas izaugsmi veicina nozīmīgi projekti, no kuriem vieni jau pabeigti, citi pašlaik tiek īstenoti, bet vēl citi gaida savu kārtu nākamajos gados. "Pilsētā attīstība ir un būs arī turpmāk. Domāju, to jūt visi, kuri ir smiltenieši ar sirdi un dvēseli," saka A. Mežulis.

Par pilsētas attīstībai šobrīd svarīgākajiem projektiem Smiltenes domes priekšsēdētājs viennozīmīgi atzīst bērnudārza jaunās ēkas būvi un ūdenssaimniecības un kanalizācijas tīklu sakārtošanu projektā "Ūdenssaimniecības attīstība Austrumlatvijas upju baseinos"."Bērnudārza jaunbūvē galvenos darbus plānots pabeigt nākamā gada marta nogalē, bet darbu domājam simboliski uzsākt 1. jūnijā Bērnu aizsardzības dienā. Uz atklāšanas svētkiem aicināsim valdības pārstāvjus un Valsts prezidentu, jo tas, ka mazpilsēta par saviem līdzekļiem uzcēlusi bērnudārzu, būs precedents atjaunotās Latvijas vēsturē. Tas būs ieguvums ne tikai pilsētai, bet arī topošajam Smiltenes novadam," teic A. Mežulis.

 

Tranzītielu izgaismos dzeltenas lampasNākamajā gadā Smiltenē vajadzētu arī pabeigt īstenot projektu "Ūdenssaimniecības attīstība Austrumlatvijas upju baseinos", pieliekot punktu gandrīz 10 gadus ilgai virzībai uz centralizētā ūdensvada un kanalizācijas tīklu paplašināšanu, ūdens atdzelzošanas stacijas būvi un attīrīšanas iekārtu rekonstrukciju pilsētā."Tam visam vajadzētu ievērojami uzlabot dzeramā ūdens kvalitāti, par kuru šobrīd cilvēki mums pamatoti pārmet. Kopumā būsim sakārtojuši vienu no infrastruktūras sfērām," rezumē pašvaldības vadītājs. Šogad Smiltenes pilsētas dome piesaistījusi valsts investīcijas centralizētās siltumtrases sakārtošanai, kuru plānots pabeigt nākamajā gadā. Lielu naudu - 5,3 miljonus latu - pilsētai tuvāko gadu laikā plānots piešķirt no Eiropas Savienības struktūrfondiem vērienīgu pilsētvides attīstības projektu īstenošanai.Daļu Eiropas Savienības naudas plānots ieguldīt pilsētas ielās. Savukārt Smiltenes tranzītielas sakārtošanai pašvaldība piesaistījusi Satiksmes ministrijas finansējumu. Jau tiek ievilkts jauns, mūsdienīgs apgaismojums, kas būs visā tranzītielas garumā no Abula upes pie Silvas ciemata līdz krustojumam ar Dzirnavu ielu. Atsevišķi posmi jau ir pabeigti."Tās būs dzeltenās nātrija lampas, kādas, piemēram, ir Siguldā. Arī braucot cauri Smiltenei diennakts tumšajā laikā, būs gaišs, kā dienā," skaidro A. Mežulis. Apgaismojums ir tikai viens no plānotajiem darbiem, lai mūsdienīgi sakārtotu tranzītielu un uzlabotu tajā satiksmes drošību.

 

Peldbaseins nav aizmirstsDomes priekšsēdētājs ir gandarīts arī par Smiltenē sasniegto izglītībā, kultūrā un sportā. Arī turpmāk pašvaldība domās par šo jomu attīstību. Piemēram, plānots piesaistīt finansējumu Smiltenes Centra vidusskolas piebūves otrās kārtas celtniecībai un stadiona rekonstrukcijas nākamajai kārtai - tribīnēm, ģērbtuvēm, dušas telpām, jaunam skrejceļam."Šomēnes parakstījām vienošanās līgumu ar investoru par peldbaseina būvniecību. Celtniecības darbi sāksies nākamajā gadā un, visticamāk, tiks pabeigti 2009. gadā," par jau sen pilsētas sabiedrībā popularizēto peldbaseina projektu saka A. Mežulis. "Gribētos daudzas lietas sakārtot ātrāk. Bieži kaitina kavēšanās, birokrātisms, dokumentu saskaņošana, bet beigās - agrāk vai vēlāk - pie rezultāta jau nonāksim. Mums visiem kopā strādājot un veidojot pilsētu, viss notiek," ir gandarīts domes priekšsēdētājs.

 

Lepojas ar talantīgo jauno paaudziPar galveno pašvaldības prioritāti arī nākamajos gados A. Mežulis nosauc izglītību un citas, ar smilteniešu jauno paaudzi saistītas jomas. "Varam būt lepni. Kaut esam maza pilsēta, mums ir ļoti daudz talantīgu bērnu un jauniešu un viņu skolotāju. To parādīja kaut vai Latvijas Nacionālajā teātrī izrādītais uzvedums "Smiltenes noslēpums", ar kuru kļuvām slaveni Latvijā. Mums ir jāsaglabā un jānotur savas tradīcijas, un kamēr būšu domes priekšsēdētāja amatā, izglītība un bērni viennozīmīgi būs pašvaldības prioritāte. Zinu, tā domā arī citi deputāti," teic Smiltenes domes priekšsēdētājs.