Ziemellatvija.lv ARHĪVS

“Rīgas sargiem” rīkos papildus izrādes

“Rīgas sargiem” rīkos papildus izrādes

15.novembrī tika norezervētas pēdējās vietas agrāk izsludinātajiem seansiem. Ņemot vērā, ka līdz "Rīgas sargu" izrādēm vēl gandrīz divas nedēļas un skatīt gribētāju interese nerimst, "Kino 80" plāno papildus izrādes.

Sestdien, 1.decembrī un sestdien, 8.decembrī būs dienas izrāde pulksten 13.30, uz kuru tiks virzīti ārpus Smiltenes dzīvojošie, arī lauku ļaudis, kuriem neizdevīgi uz kinoteātri doties tumšā diennakts laikā. Papildus vakara seansi būs arī piektdien, 7. decembrī, pulksten 19.15 un svētdien, 9.decembrī, pulksten 17.30.

Darbdienu pēcpusdienās filmu rādīs Smiltenes un Gulbenes vidusskolu kolektīviem. Smiltenē filmu skatīs arī Valkas ģimnāzija, Valkas pamatskola, Lizuma vidusskola, Gulbīša vidusskola, Blomes, Palsmanes un apkārtnes citas skolas. Bet tiem, kas vēl šaubās par filmas vērtību mūsu jaunajai paaudzei, noder izlasīt kāda skatītāja internetā ierakstītu atsauksmi. 

Vēlos paziņot, jums, mani dārgie, ka šodien noskatījos Latvijā uzņemto filmu "Rīgas sargi". Un, principā, varu pateikt visu pāris vārdos un konkrēti: šo filmu ir jānoskatās ikvienam, kas sevi uzskata par latvieti. Šo filmu ir jārāda pilnīgi visiem bērniem, pilnīgi visās Latvijas skolās kā patriotisma paraugstundu. Man ir radies priekšstats, ka liela daļa jaunatnes ir vieni vienīgi siekalas ar spīguļiem ausīs un pa puskilometru redzamiem stringiem. Tad lūk, lai skatās kādi notikumi norisinājās tālajā 1919. gadā un kā latvieši izcīnīja Rīgu un atguva Latviju. Lai ņem piemēru no šiem vīriem, lai iemīl savu valsti! Tagad daudziem prātā ir doma, kā tikai notīties no Latvijas, ka, redz, citur būs labāk. Muļķības! Latvija ir visskaistākā zeme uz šīs planētas virsmas ar vislabākajiem cilvēkiem, viszilākajām debesīm un viszaļāko zāli. Un mēs esam latvieši un tikai mēs šo valsti izveidosim tādu, lai tajā būtu skaista dzīvošana.Es nerunāšu par pieklājīgajiem specefektiem, jo tas šajā filmā nav galvenais. Es runāšu par mīlestību, kas caurvij šo filmu. Par filmas galvenā varoņa mīlestību pret savu sievieti, pret viņa mīlestību pret savu valsti. Neatceros vai kāda filma manī ir raisījusi tik spēcīgas izjūtas.. Būs jāaiziet vēl uz kādu seansu..