Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Izglītības iestādes saņem dāvinājumu

Inga Karpova

2007. gada 31. oktobris 15:12

1327
Izglītības iestādes saņem dāvinājumu

Šomēnes Valkas izglītības iestādēs un Ērģemes bērnunamā viesojās nīderlandieši, kuri ne vien iepazinās ar iestāžu darbu, bet arī atveda dāvanas - lietotu datortehniku un rotaļlietas.

Valkas pilsētas domes Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja Dagnija Ūdre atklāj, - viesi secinājuši, ka pilsētas skolā un bērnudārzos ir mūsdienīga datortehnika, bet sarūpētā dāvana lieti noderēs gan Valkas pamatskolā, gan arī Valkas ģimnāzijas labiekārtotajā mediju telpā. Dāvanas sarūpētas trīs gadu ilgušā projekta ietvaros, kurā ar Valku sadarbojās trīs valstu - Anglijas, Vācijas un Nīderlandes - Rotari klubi.

Valkas pilsētu ik pa laikam sasniedz labvēļu dāvinājumi - Valkas kristīgais bērnudārzs "Gaismiņa" saņēma gultiņas, savukārt vasarā bērnudārzā "Pasaciņa" notika talka, kurā  nojauca savu laiku nokalpojušās ēkas rotaļlaukumos un uzstādīja  jaunu sētu. Ērģemes bērnunams saņēma finansiālu atbalstu remontdarbu veikšanai. Pašlaik Valkas ģimnāzijas mediju telpā uzstādīti 20 datori. Vadītāja Dace Langenfelde atzīst, ka vēl vajadzētu iekārtot sešas darba vietas, lai dažās klasēs interaktīvo stundu laikā nevajadzētu pie viena datora strādāt diviem skolēniem.

Ērģemes bērnunama direktore Jolanta Visocka stāsta, ka nīderlandieši ar interesi apskatījuši izremontētās telpas, kurās pirms tam viņi bija no sienām ņēmuši nost vecās tapetes. Labdari izteikuši vēlmi turpināt sadarbību ar bērnu "namiņu", jo esot pārliecinājušies, ka viņu veikums nes labumu un prieku bez vecāku mīlestības palikušiem bērniem.