Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Sportā bez sviedriem panākumu nemēdz būt

Aldis Dubļāns

2007. gada 31. oktobris 14:51

2033
Sportā bez sviedriem panākumu nemēdz būt

Nupat apaļu jubileju nosvinēja rajonā pazīstamā sporta dzīves vadītāja Mudīte Gerke. Viņa allaž redzama "Optimista" skrējienos un veterānu vieglatlētu sacensībās. Nu jau gan esot tāds vecums, kad, nobažījusies par iespējamajām traumām, komandu sporta spēlēs viņa vairs nepiedaloties.

- Kā jūtas simpātiska, visnotaļ pievilcīga un sportiska sieviete, kura sasniegusi nozīmīgu dzīves jubileju un visu līdzšinējo dzīvi veltījusi sportam?- Nezinu, kā jūtas tie, kuri ir attālināti no fiziskās kultūras un sporta, taču es jūtos teicami. Joprojām esmu enerģijas pilna, turklāt man to dod audzēkņi. Kopā ar viņiem rotaļājos, spēlēju futbolu un ...viss notiek.

- Cik lielu dienas daļu tev aizņem administratīvais darbs un cik daudz var atvēlēt bērnu treniņiem?- Tā kā esmu Valkas rajona sporta skolas direktore un rajona padomes galvenā speciāliste sporta jautājumos, saprotami, ka šajā statusā "papīru darbs" ir ļoti nozīmīgs un aizņem lielāko laika daļu. Kā trenere sporta skolā strādāju pusslodzi. Savukārt liela daļa brīvā laika (sestdienās un svētdienās) jāpavada sacensībās. Tāds nu ir sporta dzīves organizatoru un pedagogu dzīvesveids.

 

Raksta turpinājumu lasiet ceturtdienas, 1. novembra laikrakstā "Ziemeļlatvija".