Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Dziedošās māsas atkal ir kopā skolas jubilejā

Sandra Pētersone

2007. gada 29. oktobris 08:17

4714
Dziedošās māsas atkal ir kopā skolas jubilejā

"Smiltenes jampadracēni" - savulaik dziedošie smilteniešu Zostiņu ģimenes bērni - ir izauguši. Ģimenes ansamblis ar tādu nosaukumu pieder pagātnei.

Tomēr ir notikumi, kuri joprojām spēj sapulcēt kopā māsas Lāsmu, Lieni, Līgu un Ingu, piemēram, piektdien aizvadītais Smiltenes mūzikas skolas 50 gadu jubilejai veltītais koncerts ".. it kā simtiem Zvaigžņu mirdz" pilsētas kultūras un sporta centrā.

"Ja neskaita šopavasar Variņos notikušo dziedošo ģimeņu "Spietu", tad pēdējo reizi visas kopā dziedājām pirms aptuveni pieciem gadiem," rēķina Lāsma Paleja (25 gadi). Viņa, tāpat arī Liene un Līga, dzīvo Rīgā. Māsas smej, ka, neraugoties uz šo faktu, visas kopā satiekas reti, dažas reizes gadā. Ikdienā Lāsma strādā nekustamo īpašumu kompānijā par direktora personīgo asistenti un mācās mārketinga vadību. Liene (23) vada raidījumu "Zelta drudzis" un iesaistās citās aktivitātēs. Līga (19 gadu) studē par vācu valodas tulku un strādā. Inga (14 gadu) mācās Smiltenes Centra vidusskolas 9. klasē.

Piedalīties koncertā māsas uzaicināja Smiltenes mūzikas skola, jo jaunietes ir šīs skolas absolventes. "Mums šis ielūgums ir gods," atzīst Liene, sabiedrībā visvairāk zināmā no četrotnes, pateicoties līdzdalībai TV šovā "Talantu aģentūra", bet tagad - TV spēles "Zelta drudzis" vadīšanai.

Pateicībā par Smiltenes mūzikas skolā iemācīto, māsas un viņu mamma Lolita Balode šoruden skolai uzdāvināja Līgas flautu. "Līgai savulaik to palīdzēja nopirkt atsaucīgi, labi cilvēki. Tagad, kad meitenēm flauta vairs nav vajadzīga, gribējām atdarīt ar labu," stāsta L. Balode. Jau agrāk viņa skolai uzdāvināja Lāsmas vijoli.