Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Labāko ēdienu recepšu iesūtītāji saņems kārdinošas balvas.

Sandra Pētersone korespondente

2012. gada 14. aprīlis 17:33

1851
Labāko ēdienu recepšu iesūtītāji saņems kārdinošas balvas.

Biedrība "Siera klubs", akciju sabiedrība "Smiltenes piens" un "Ziemeļlatvija" piedāvā mūsu lasītājiem ēdienu recepšu konkursu un uzvarētājiem sola kārdinošas balvas.

Tās saņems 10 interesantāko recepšu iesūtītāji. Biedrība "Siera klubs" viņus ielūgs uz viedokļu veidotāju semināru "Pavasara bagātības ar piena produktiem". Tas notiks 8. maijā Smiltenes pagasta Kalnamuižā, Smiltenes Valsts tehnikuma - profesionālās vidusskolas telpās.

 

Sastāvdaļa - piena produkti

Seminārā būs piena produktu un ēdienu degustācijas, lekcijas par uzturu un citi interesanti pasākumi. Savas balvas - dāvanu kartes savos firmas veikalos - konkursa uzvarētājiem pasniegs akciju sabiedrība "Smiltenes piens".

Biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova informē, ka receptes labi salasāmā rokrakstā konkursam jāiesūta līdz 25. aprīlim (adresēt laikrakstam "Ziemeļlatvija" Rīgas ielā 25, Valka, LV - 4700 vai Kalna iela 8, Smiltene, LV - 4729, vai sūtīt uz e -pastu portals@ziemellatvija.lv).

Konkursam iesūtītajās receptēs obligāti jāiekļauj vismaz divi piena produkti, norāda V. Davidanova.

"No katra konkursanta gaidām divas netradicionālas receptes. Tās izvērtēs "Siera klubs" sadarbībā ar profesionāliem pavāriem. Iespējams, pavāri Smiltenē rīkotajā pasākumā pagatavos arī kādu ēdienu, izmantojot konkursā iesūtītās receptes," piebilst "Siera kluba" valdes priekšsēdētāja.

8. maijā Smiltenes novadā gaidāmais viedokļu veidotāju seminārs "Pavasara bagātības ar piena produktiem" ir viens no Eiropas Savienības līdzfinansētajiem pasākumiem mārketinga komunikāciju programmā sieram un citiem piena produktiem, tālab semināru varēs apmeklēt bez maksas. Vienlaikus tas ir viens no pasākumiem ciklā, ko par godu sava uzņēmuma simtgadei šogad rīko akciju sabiedrība "Smiltenes piens". Seminārs sāksies pulksten 10.

 

Strādās restorānu pavāri

Programmā būs bagātīgā klāstā piedāvātu piena produktu degustācija un lekcijas par piena produktu nozīmi veselībā, ko lasīs diētas ārste Lolita Neimane un uztura terapeite Guna Havensone. Restorāna "Desiderata" pavāri Māris Astičs un Nikolajs Borodkins un restorāna "Tallink Hotel Riga" pavāre Ināra Liepiņa gatavos ēdienus no piena produktiem un pirmajiem pavasara zaļumiem, bet konditore no Dagdas Marija Aleksejeva - lielu jogurta torti.

Semināra apmeklētāju vidū būs biedrības "Siera klubs" biedri, piena pārstrādes uzņēmumu vadītāji un citi interesenti. Organizatori gaidīs arī pārstāvjus no ēdināšanas uzņēmumiem, it īpaši tiem, kuri ēdina skolēnus, un ģimenes ārstus.

Dalība seminārā jāpiesaka iepriekš, zvanot V. Davidanovai pa tālruni 29487375.