Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Garša, enerģija un veselība virtuvē

2013. gada 14. janvāris 12:24

319
Garša, enerģija un veselība virtuvē

Biedrība „Siera klubs" jau desmito gadu organizē trīs dienu semināru ciklu. Nosaukumi bijuši dažādi, taču galvenā tēma viena - sieri un to saderība ēdienos ar dažādiem produktiem un delikatesēm.

Kopumā būs trīs dienas ar interesantiem lektoriem par veselīgu uzturu un dzīvesveidu, kurš tik ļoti vajadzīgs mums katram un mūsu ģimenēm.

Semināros paraugēdienus gatavos Latvijas izcilākie šefpavāri: Uldis Krebs no restorāna „Port Hotel", Lauris Aleksejevs no restorāna „36.Line" un Jevģenijs Ponomarjovs no restorāna „Gastronome". Kā ar sieru garšo omāri, astoņkājis, kalmāri un austeres, varēsiet paši pārliecināties.

Arī eksotisko zemju ēdienos būs pārsteigums - ziloņa gaļas zupa un īpaši sagatavota krokodila gaļa siera mērcē.

Divi draugi - siers un vīns, kuri viens otru papildina, tāpēc par tiem daudz ko vērtīgu uzzināsim un degustēsim šo lielisko buķeti. Vīns ir ne tikai dzēriens, bet arī svarīga sastāvdaļa marinādēs, mērcēs un zupās - arī par šo tēmu būs saruna.

Noklausīsieties interesantas lekcijas „Diēta tavai asinsgrupai", „Astroloģija virtuvē", „Eļļas veselīga dzīvesveida piekritējiem", „Ēdienu noformēšanas un pasniegšanas jaunākās tendences" un citas.

Katra semināra ievaddaļa - brokastis, kuras gatavos pieredzējušas godu saimnieces Vija Ancāne (Latgales kulinārā mantojuma garšīgākās receptes), Marija Lilija Mežiniece (mājas kūpinājumi), Marija Aleksejeva (Pārsteigumi no kartupeļiem ar sieru) un Astrīda Čeppe (netradicionālu produktu salikumi veģetāros ēdienos).

Semināri notiks 31. janvārī, 7. martā un 27. martā Rīgā profesionālajā vidusskolā „Riman".

Semināristi saņems sertifikātus.

Semināristiem kā bonuss būs seminārs aprīlī „Franču virtuves īpatnības un apkalpošanas kultūra". Šo semināru vadīs pavāri no Francijas.

Precīzāku informāciju varat uzzināt, piezvanot uz „Siera klubu" pa tālruni 29487375.