Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Piedalās cīņā par Madonas kausiem

Māris Stabiņš

2013. gada 15. janvāris 10:24

396
Piedalās cīņā par Madonas kausiem
 Neskatoties uz to ka 12. un 13. janvārī Madonas novada Liezēres pagasta Lubejā termometra dzīvsudraba stabiņš bija tuvu mīnuss 20 grādiem 313 dalībnieki bija ieradušies uz EST –LAT līgas pirmo un otro ziemas posmu lai piedalītos cīņā par Madonas kausiem. Gandrīz puse (140) dalībnieku bija no Lietuvas un Igaunijas. Dalīnieku skaitu kuplināja arī 8 Smiltenes BJSS jaunie slēpojošie orientieristi un viņu treneris M.Stabiņš.

  Lielie mīnuss grādi organizatoriem sagādāja daudz raižu ,jo patiesi ziemīgā diena  prasīja pārāk daudz SIAC elektronisās bezkontakta atzīmēšanās karšu upurus. Līdz ar to šīs dienas rezultāti tika pasludināti par neoficāliem un otrajā dienā sacensības notika jau ar ierastajām IDENT atzīmēšanās ierīcēm. Madonas kausu ieguvēji tika noskaidroti pēc otrās dienas rezultātiem.

  Uz  goda pjedestāla, kas bija izveidots no ledus gabaliem, kuri bija izzāģēti no tuvākā dīķa augstākā pakāpiena kāpa W-12 grupas dalībniece Agnija Caune. Viņas klases biedrenei Zandai Stabiņai 4. vieta. Jāpiebilst ka Zanda zaudēja trešās vietas ieguvējai Madarai Valģei no Valkas puses tikai trīs sekundes.

 Veiksmīgs starts arī meiteņu klasesbiedriem Ronaldam Ornikam un Renāram Akminam, kas ierindojās attiecīgi 6 un 8. vietā M-12 grupā.
 14 gadīgo grupās distances jau krietni garākas un distancē arī pa kādam bīstamam noraucienam.

Šeit 5. vietā Elīna Skopāne , 10.vietā  Ilgvars Caune un 20. vietā Oto Rainers Strazdiņš
W-16 grupā Anete Čama uzrādīja otro rezultātu no Latvijas sportistēm,  priekšā palaižot vēl trīs Igaunijas un vienu Lietuvas  sportisti.
Māris Stabiņš pirmo reizi startējot M-45 grupā finišēja ar 15 rezultātu.

Savukārt bijušais rauzēnietis Toms Veits, kas pārstāv klubu Purva bridējs Elites grupā kurā startēja 40 dalībnieki izcīnīja 8. vietu- būdams otrais labākais no Latvijas pārstāvjiem.

 Sieviešu Elites grupā labākā Latvijas pārstāve izcīnīja 9. vietu.
 Nākošās EST-LAT līgas sacensības notiks jau 19.-20.janvārī Igaunijā Pelvas apkārtnē.
Dalībniekiem organizatori sola  biezu slēpošanas sliežu tīklu un maksimālo augstumu starpību uz vienas nogāzes 25 m.