Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valmieras un apkārtnes tūrisma konsultatīvā padome izvērtēs pērnā gada tūrisma statistikas rādītājus

Valmieras TIC, Anita Deigele

2013. gada 16. janvāris 14:39

185
 Valmieras un apkārtnes tūrisma konsultatīvā padome izvērtēs pērnā gada tūrisma statistikas rādītājus
Otrdien, 22. janvārī plkst. 14:00 Burtnieku zirgaudzētavas semināru zāle uz pirmo tūrisma konsultatīvās padomes sēdi jaunajā gadā sanāks Valmieras un apkārtējo novadu tūrisma uzņēmēji un tūrisma nozares profesionāļi.

 

Tikšanās laikā plānots atskatīties uz iepriekšējo gadu tūrismā Valmieras pusē, kā arī iezīmēt tuvākā plānošanas perioda aktivitātes. Par 2012. gada apmeklētāju statistikas rādītājiem Valmieras Tūrisma informācijas centrā, kā arī par apmeklējumu lielākajās tūrisma piesaistes vietās stāstīs Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas tūrisma informācijas konsultante Anita Deigele. Savukārt, ar iecerēm un aktualitātēm Valmieras tuvākās apkārtnes novados dalīsies Kocēnu, Beverīnas un Burtnieku novada tūrisma speciālistes un pašvaldību pārstāves  - attiecīgi Inese Bērziņa, Lienīte Priedāja – Klepere un Santa Paegle.

 

Klātesošos uzrunās arī Ziemeļvidzemes Reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītājas vietniece Baiba Kiršblate, kura informēs par tūrisma aktivitāšu veicinošo projektu aktualitātēm Lauku atbalsta dienestā.

 

Tūrisma konsultatīvās padomes sēdes dalībniekiem, kā ierasts, būs iespēja uzklausīt arī kādu viesi par aktualitātēm nozarē. Šoreiz sanāksmē piedalīsies tiešsaistes rezervāciju sistēmas „Booking.com Latvia” pārstāve Liene Vesere, kura informēs par organizācijas piedāvājumu un priekšrocībām tūrisma mītnēs.

 

Sēdes noslēgumā klātesošie pārrunās to, kāds pagājušais gads bijis individuāli katra uzņēmumā, kā arī ikvienam būs iespēja doties ekskursijā pa Burtnieku zirgaudzētavu, kas ir vecākā zirgaudzētava Latvijā.

 

Valmieras pilsētas un apkārtējo novadu tūrisma veicināšanas konsultatīvā padomē darbojas  Valmieras pilsētas, Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, kā arī citu tuvāko novadu tūrisma nozares speciālisti un uzņēmēji. Tās mērķis ir veicināt Valmieras pilsētas un apkārtējos novadus kā vienotu un konkurētspējīgu galamērķi gan vietējā un reģionālā, gan arī nacionālā un starptautiskā mērogā.